Спортното министерство и Столичната община търсят къде да бъде построен

...
Спортното министерство и Столичната община търсят къде да бъде построен
Коментари Харесай

Има 4 варианта за място на новия национален стадион

Спортното министерство и Столичната община търсят къде да бъде издигнат нов народен стадион. Това стана ясно от изявление на основния проектант на София - Здравко Здравков. Той уточни, че има 4 имота, които се преглеждат като евентуални места за новото оборудване.

" Едното предложение беше обвързвано с терени, които са благосъстоятелност на Министерството на защитата в местността Къро. Става дума за зоната против " Арена Армеец ", която може да бъде обслужена с третата метролиния, планувана по план. Друг вид е да се направи реорганизация на някой от съществуващите игрища, като да вземем за пример " Славия ". Обсъждали сме благоприятни условия на изнасяне на стадиона отвън града, по периферията, както е в Мюнхен ", заяви Здравков, представен от БГНЕС. С най-малки шансове е общинският терен на бул. " Ломско шосе ", защото липсва задоволително транспортно поръчителство.

Сигурно е обаче, че " Васил Левски " няма да бъде още дълго време народен стадион - такова оборудване не може да бъде повече в центъра на града, а и би трябвало да е от по-висока категория по изискванията на УЕФА, в сравнение с в този момент.

Последната дума за мястото, където ще е новият стадион, ще бъде на спортното министерство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР