Спортното дълголетие на настоящите доайени в тениса дава увереност на

...
Спортното дълголетие на настоящите доайени в тениса дава увереност на
Коментари Харесай

Гр. Димитров: Виждам се на корта и след 10 години

Спортното дългоденствие на актуалните доайени в тениса дава убеденост на Григор Димитров, че самият той може занапред да развива професионалната си кариера. 28-годишният хасковлия показа, че в случай че е здрав и откри подобаващата мотивация, може да остане на корта още дълго време.

" По принцип се виждам на корта и след 10 години, само че в никакъв случай не знаеш какво може да се случи с теб. И би трябвало да намеря причина за какво да продължа да играя, като навърша 33-34. Надявам се тялото ми да разрешава да не преставам и след 10 години. Аз от тъкмо толкоз години съм в тура и единствено тази година пропуснах повече време. Но в никакъв случай не си застрахован ", показа Григор на конференция в София.

Първата ракета на България (№20 в ранглистата) се прибра в родината след края на сезона, в който се пребори с първата сериозна травма в кариерата си. Заради инфектиране на сухожилия в дясното рамо някогашният №3 в света пропусна месец и половина при започване на година, като изобщо не игра през февруари.

" Имаше моменти, в които едвам подвигах чаша, камо ли ракета. Не имах вяра, че още веднъж ще удрям сервис с 200 км/ч. Имало е дни, в които от сутринта до вечерта съм в болничното заведение, будил съм се в три и половина през нощта с болки в рамото. Но доста желаех да играя. И не стопирах да имам вяра, въпреки че имаше моменти, в които в действителност се съмнявах дали ще мога да се върна ", описа Димитров.

Той добави, че към момента няма построена ясна стратегия за 2020 година, само че призна, че олимпийските игри в Токио не са измежду целите му. " Олимпиадата не влиза в проектите ми на този стадий. И няма по какъв начин да влиза, не съм играл за купа " Дейвис " и няма по какъв начин да получа олимпийска квота ", съобщи той.

На въпрос на " Сега " дали въпреки всичко няма да покрие условията на интернационалната федерация (ITF), като се включи в националния тим за купа " Дейвис " през пролетта, Димитров отговори: " Не виждам на кого и по какъв начин мога да оказа помощ за купа " Дейвис ". Няма да подобря играта на никого, тъй че тя не ми е задачата. Винаги оставям купа " Дейвис " за по-късно решение. А и купа " Дейвис " към този момент си губи цената. "

В същото време Григор разгласи, че ще бъде играещ капитан на българския тим, който ще показва страната ни в дебютното издание на новото международно състезание по тенис за мъжки отбори - Купата на АТР. Турнирът под егидата на професионалната асоциация (АТР) ще се организира от 3 до 12 януари 2020 година в Бризбейн, Пърт и Сидни (Авл).

" С неспокойствие очаквам да играя ATP Cup - разгласи Григор. - Ще бъда играещ капитан, което ме прави доста щастлив и с неспокойствие чакам да стартира тази подготовка. Радвам се и за младите момчета, които ще дойдат с мен, и по тази причина, че ще бъдем едни от първите участници. ATP Cup оказва помощ на всички. В Австралия е, всички сме там в този стадий на годината. Към момента съответствува с проектите ми и съгласно мен е прелестно събитие. Радвам се, че ще можем да играем и с другите момчета. "

Димитров, който за първи път ще би трябвало да влезе в треньорска роля, добави, че занапред ще избира своя състав. По регламента на АТР всяка от 24-те участващи страни има право да изпрати до петима тенисисти, като най-малко двама от тях би трябвало да имат класиране в ранглистата на сингъл и най-малко един - в тази на двойки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР