Спортно-техническото ръководство на Академик Бултекс 99 предприе интересен ход за

...
Спортно-техническото ръководство на Академик Бултекс 99 предприе интересен ход за
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 взе 14-годишен талант за мача с Рилски спортист

Спортно-техническото управление на Академик Бултекс 99 предприе забавен ход за мача с Рилски състезател от следващия кръг на Националната баскетболна лига на следващия ден от 18 часа в Самоков. Старши треньорът Асен Николов и спортният шеф Тина Димитрова взеха решение да дадат късмет на 14-годишния гений на клуба Симеон Димитров, който бе включен в групата на мъжкия тим за мача.

Симеон е една от най-големите очаквания на клуба, държавен първенец с отбора до 12 години от лятото на 2016 година, национал в своята възрастова група. Също по този начин играе в тима на Балкан в влиятелната конкуренция от Шампионската лига при подрастващите. Освен в тима до 14 години, постоянно играе и в гарнитурите на пловдивския клуб и при по-големите.

Една от аргументите за дебютното му включване при мъжете е казусът с контузени състезатели в тима. Центърът Станислав Ваклинов получи контузия в ръката и няма да бъде разполагаем за дуела, като се допуска, че ще отсъства десетина дни. Васил Михайлов е трайно контузен, с проблеми е и Илиян Ставрев. " Решихме да дадем късмет на Симеон да натрупа самочувствие. Също по този начин това е самобитна премия за сериозното му отношение към подготвителния развой ", разяснява старши треньорът Асен Николов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР