Спортно-техническата комисия на БФС пренасрочи мача между Арда и Ботев

...
Спортно-техническата комисия на БФС пренасрочи мача между Арда и Ботев
Коментари Харесай

Ясно кога ще е Арда-Ботев, но се чакат още по-тежки условия

Спортно-техническата комисия на БФС пренасрочи мача сред Арда и Ботев от първия кръг на efbet Лига. Битката трябваше да се организира в събота от 18:30 часа, само че беше отсрочена с 24 часа поради поройния дъжд, излял се над Кърджали в първия ден от уикенда.

Така в този момент новият начален час на дуела е отново 18:30 часа, само че денят е неделя. Двата отбора ще доиграят срещата от 4-та минута нататък, в която събитията на терена бяха прекъснати от основния рефер Станислав Тодоров.

Проблемът с атмосферните условия обаче може да се окаже още по-сериозен в неделния ден. Причината е, че от Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките оповестиха оранжев код за рискови феномени на територията на област Кърджали. Въпросните рискови феномени са изобилен дъжд.

Очакванията са в границите на 24 часа да се изсипят сред 50 и 60 литра на квадратен метър, което се приближава до месечните правила за дъжд. Също по този начин има условия за градушки и гръмотевични стихии. Оранжевият код не е единствено за територията на Кърджали, а на общо 18 области. Сред тях е и София-град. В още 8 области има жълт код за рискови феномени, като единствените без код са Силистра и Добрич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР