Спортният талант на „Еврофутбол - Василики Кадоглу, триумфира в 20-тия

...
Спортният талант на „Еврофутбол - Василики Кадоглу, триумфира в 20-тия
Коментари Харесай

Спортният талант на „Еврофутбол" Василики Кадоглу триумфира в плувен маратон в Хърватия

Спортният гений на „ Еврофутбол " - Василики Кадоглу, победи в 20-тия юбилеен плувен маратон „ Поречки делфин ", който се състоя в хърватския град Пореч на 24.08.2019 година Талантливата ни 16-годишна плувкиня преодоля 5-километровото трасе в Адриатическо море за 58 минути и победи и при дамите, и във възрастта „ девойки 16-17-годишни ". Васи бе повече от безапелационна, откакто втората финиширала - Ивана Призмич, е на 5.10 минути след нея, а третата - Нина Йокич е на повече от 7 минути и половина. В конкуренцията участваха 116 състезатели.
В последния ден на август Василики и съотборникът й от варненския клуб „ Астери " и Спортен гений на „ Еврофутбол " - Георги Цурев, ще вземат присъединяване в плувния маратон в холандския град Дордрехт. Той е благотворителен и има за цел да събере средства за заболели деца, а двамата състезатели ще вземат участие със съдействието на Община Варна след триумфа им на маратона „ Галата - Варна ".

Друг Спортен гений на „ Еврофутбол " - Тихомир Иванов, зае 7-о място в дисциплината скок на височина на шампионата от Диамантената лига в Париж. Плевенчанинът преодоля 223 см., което му бе задоволително, с цел да си обезпечи присъединяване във финалите на шампионата на 29 август в Цюрих.

Състезателката по тенис за хора с увреждания и Спортен гений на „ Еврофутбол " - Зоя Чавдарова, към този момент е 89-та в международната класация, откакто се показа чудесно на три шампионата от серията „ Фючърс " в интервала 9-19 август. В първия от тях - 8-и мемориален шампионат „ Йенс Ванерк " в Антверпен (Белгия) Зоя стана втора по единично в утешителния шампионат и втора на двойки дружно с Уи Мин Уанг от Китай. Последваха два шампионата в Румъния. На Букурещ Опън тя отпадна на 1/4- край от французойката Шарлот Фербанк, която е 41-ва в света с 2-6, 6-4, 4-6. В последното съревнование - Арджес Оупън, Зоя зае 3-то място, откакто загуби в полуфинала още веднъж от същата съперничка. Участието й в тези шампионати се осъществя благодарение на „ Еврофутбол ", Българска федерация по тенис и Министерство на младежта и спорта.

Още един Спортен гений на „ Еврофутбол " - Биляна Чавдарова, се класира 4-та във група девойки младша възраст в 3-киломентровата отдалеченост на надпреварата с ролкови кънки, свободен жанр за купа „ Троян ", което се състоя в събота.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР