Спортният талант на Еврофутбол – Станимир Халаджов и партньорът му

...
Спортният талант на Еврофутбол – Станимир Халаджов и партньорът му
Коментари Харесай

Талантите на Еврофутбол Станимир Халаджов и Рангел Кацарски с 8-о място при гребането

Спортният гений на Еврофутбол – Станимир Халаджов и сътрудникът му на двойка скул Рангел Кацарски завоюваха второ място във край " Б " на приключилата през уикенда в Пловдив Световна купа по гребане за мъже и дами. Това отреди на надарените ни състезатели 8-о място в крайното класиране. Халаджов и Кацаров не престават с подготовката си за Европейското състезание за мъже, което е от 31.05. до 02.06.2019 година в Люцерн, Швейцария.
 Стартира гласуването за състезателен гений на публиката на Еврофутбол
Родните ни плувци имаха няколко надпревари, където показаха повече от чудесно България. Георги Цурев завоюва сребърен орден на 4 х 200 м свободен жанр и бронзов орден на 4 х 100 м съчетано плуване на провелите се Балкански игри на 11-12 май в Кавала, Гърция.



На интернационалния шампионат Сандански, също през уикенда, Светлозар Николов завоюва един златен – на 50 м тил с 29.4 сек, два сребърни – на 50 м бруст – 31.2 сек и на 50 м свободен жанр с 25.4 и едно бронзово отличие на 50 м бътерфлай с 27.1 сек. На същото съревнование Тиана Темелкова сграбчи две сребра – на 50 и на 100 м тил в групата на 13-14-годишните. На интернационалния шампионат „ Младост “, който се организира на 4-ти и 5-ти май в Пловдив, Тиана взе златните медали на 50 м и 100 м тил и сребро на 200 м тил още веднъж в нейната възраст.

Две от таекуондистките ни Румина Кирчева и Радина Борисова участваха на интернационалния шампионат " Астерикс " в Ниш, Сърбия. Там Румина взе сребро след две победи и загуба на финала, а Радина победи в две срещи против локални състезателки.



От 13.05. Гергана Топалова към този момент е 521-ва в международната класация по тенис за дами, откакто в два следващи шампионата се показа чудесно. В Андижан тя мина квалификациите и доближи до осминафинал. А, в конкуренцията в Наманган се класира за ¼-финалите, откакто още веднъж преодоля пресявките. На Гери й следва довеждане докрай на образователната година и матури, след което е възнамерявала три шампионата в Съединени американски щати през юни.

Една от най-големите ни очаквания в родната пукотевица с лък – Иван Банчев към момента среща компликации с новата екипировка, само че съумя да се показа почтено на шампионата " Дунавски стрели " за мъже, дами, младежи и девойки, който се организира в Русе от 3-5 май. 17-годишният ни играч доближи до четвъртфиналите, където загуби с 4:6 от Аспарух Латев от " Център " – София. В крайното самостоятелно класиране Иван е 6-ти, а в отборната борба мъжкият тим завоюваха златната купа.

На интернационалния шампионат по бадминтон за юноши и девойки под 17 година " HEBAR OPEN ", който се състоя от 2-ри до 5-ти май в Пазарджик и е кръг от европейската верига, Михаела Чепишева завоюва бронзов орден на двойки девойки с партньорка Гергана Павлова. На единично и смесени двойки Михаела отпадна на четвъртфиналите и остана на 5-8 място. Следващите й шампионати са в Хърватия (16-18.05.) и в Полша (24-26.05).

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР