Спортният ни министър Радостин Василев освободи едностранно ръководството на тотото

...
Спортният ни министър Радостин Василев освободи едностранно ръководството на тотото
Коментари Харесай

Спортният министър освободи без мотиви ръководството на тотото

Спортният ни министър Радостин Василев освободи едностранно управлението на тотото след среща с него през днешния ден. Колегите не пожелаха да се разделим по взаимно единодушие, разяснява той. " Стана с едностранен акт на министъра. Не съм задължен да давам претекстове. Законът за обществените предприятия ми дава опция да приключвам това мандатно правно отношение предварително. Това и върша. Такова е желанието на сътрудниците, не пожелаха да се разделим по взаимно единодушие ", призна Василев. 

" Разговаряхме по всички вероятни разновидности, само че дружно стигнахме до извода, че ще се случи едностранно. Аз не съм съд. Доколкото разбрах, заявиха, че няма да апелират. ", уточни той, представен от БНР. 

Василев разгласи желанията си да смени управлението на Българския състезателен тотализатор, както и да уволни половината сегашни чиновници в подопечното му министерство в края на предходната седмица.

" Аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управление, което съм назначил и не е политизирано. Новият началник ще бъде разгласен в допълнение. Ще продължим връзка с изпълнителния шеф, прекомерно допустимо е той да остане в самия тотализатор. Няма скандал тук. ", съобщи още той през днешния ден

" Най-важно е какво чака управлението на спортния тотализатор. Аз чакам облаги, естествено - търговски резултати. Никога не е било обсъждано тотото да не е монополист, слуховете за либерализиране на пазара са неистина ", добави Василев. По-рано през днешния ден управлението на спортния тотализатор даде конференция, на която заяви, че сдружението е на облага, освен това " БСТ в никакъв случай до момента не е генерирал толкоз пари към страната, както през 2021 година -  общо 84,5 милиона лв. или съвсем цялата прехрана на ММС ".

Изпълнителният шеф на Българския състезателен тотализатор Любомир Петров дефинира като политическо решение поръчката на спортния министър от петък за освобождението на управлението на тотализатора и  разкри, че и служебният министър Андрей Кузманов се е опитал да смени управлението на тотото, само че желанието му е било спряно със правосъдна тъжба. " Миналата година август месец имаше опит от господин Кузманов, предходния министър, отново да смени борда на шефовете. Беше входирана заповед, тя е забележима в Търговския указател, с нови лица, с нов Управителен съвет, без ние да бъдем известени и предизвестени, аз персонално разбрах от Търговския указател. Съответно ние обжалвахме в съда това решение, съдът спря вписването на новия УС и сега текат каузи ", сподели през днешния ден той. Петров също по този начин отговори утвърдително и на въпрос дали новата власт има желание още веднъж да либерализира лотариите, които бяха преместени под шапката на тотализатора със специфична законодателна смяна. " Имам такава информация, това си е тяхно решение ", сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР