Спортният министър Радостин Василев скочи срещу Председателят на Федерацията по

...
Спортният министър Радостин Василев скочи срещу Председателят на Федерацията по
Коментари Харесай

Спортният министър скочи на Екатерина Дафовска

Спортният министър Радостин Василев скочи против Председателят на Федерацията по биатлон Екатерина Дафовска. През своя фейсбук профил Василев отхвърля думите на Дафовска, че БФБ „ кара на мускули “ и я упрекна в неистина.

Ето какво написа Василев:

Скъпи другари,

Твърденията на ръководителя на Българската федерация по биатлон (БФБ) Екатерина Дафовска от през днешния ден (21.03), че в централата „ карат на мускули и заеми “, не дават отговор на истината. БФБ е една от дребното, получили целево финансиране от страната при започване на годината за присъединяване на българските биатлонисти в надпревари, включени в интернационалния състезателен календар. Средствата са в размер на 98 129 лева

Причината БФБ да не е включена за разглеждане от експертна комисия към 18.03.2022 година са открити отговорности към Националната организация по приходите (НАП) след осъществена служебна инспекция. Това изискване е категорично посочено в член 5, алинея 1, т. 2 и 3 от Наредба № 3 от 02.04.2019 година за реда за финансово подкрепяне на действия в региона на физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност. 

При сключването на договорите сред Министерството на младежта и спорта (ММС) и българските федерации по Програма за финансово подкрепяне на действия в региона на спорта за високи достижения през 2022 година напълно се съблюдава нормативната уредба и законите в Република България.

До момента са утвърдени 31 плана на федерации, кандидатствали по Програмата. За да бъде обезпечено естественото действие на централите, както и оптималният подготвителен и спортен развой на българските спортисти, комисията работи интензивно, с цел да могат всички планове да бъдат оценени и договорите сред федерациите и ММС да бъдат подписани допустимо най-бързо.

Вместо да прави опити за внушения и дискредитиране на ММС, ръководителят на БФБ е належащо да насочи напъните си върху възстановяване на представянето на родните биатлонисти. Резултатите на последните Зимни олимпийски игри в Пекин не дават отговор на милионното финансиране, което федерацията получава от ММС. Успехите на Благой Тодев, реализирани при младежите, са единствено изключение от правилото, че българският биатлон е в декаданс.

Екатерина Дафовска е несъмнено огромен състезател, само че и от над 10 години началник на БФБ. Би трябвало човек с нейния управнически опит да е осведомен чудесно с нормативната уредба, защото до този миг федерацията неведнъж е кандидатствала за финансиране от ММС.

Трябва да е пределно ясно на госпожа Дафовска, както и на всички останали ръководители в българския спорт, че се поставя завършек на досегашните порочни практики на финансиране и отчитане. В тази връзка, в най-скоро време ще предизвиквам среща с всички федерации, от която ще стане ясно, че най-важно ще бъде спазването на закона в връзките сред страната и спортните организации.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР