Спортният министър Радостин Василев, известен като Руди Гела в Спортната

...
Спортният министър Радостин Василев, известен като Руди Гела в Спортната
Коментари Харесай

Срам и в спорта! Гелосаното министърче на Киро отпусна рекордни пари на федерацията по ръгби на БСП

Спортният министър Радостин Василев, прочут като Руди Гела в Спортната палата и като „ Реалният притежател “ (The real owner) в столичните кръчми, вкара нова формула за бюджетите на федерациите.

За следващ път досегашният състезателен импресарио преждевременно реши да се похвали в обществените мрежи какъв брой е удовлетворена Федерацията по ръгби, която имала рекорден троен бюджет за годината. И то когато всички водещи спортове в България изнемогват поради „ положителната грижа “ от страна на ММС във тип на повдигане с 200 лв. на парите в плуването и съкращаването на тези в биатлона, довели до оставката на легендата Екатерина Дафовска. С която персонално Радостин Василев реши да се саморзаправи.

Защо тъкмо Българската федерация по ръгби се трансформира във любимец на министър Руди? Отговорът е елементарен: Президентът на тази федерация е не какъв да е, а Атанас Зафиров – дългогодишно острие от Българска социалистическа партия, прочут и като един от най-близките хора до алената лидерка и вицепремиер на страната сега Корнелия Нинова.

В сегашното Народно заседание Зафиров е заместник-председател на парламентарната група и ръководител на комисията по защита в Народното събрание. Не може да има друга причина за джентълменското отношение на другояче нападателния министър към тъкмо тази федерация, с изключение на партньорските връзки сред четирите ръководещи партии.

Все отново ръгбито у нас се развива на аматьорски начала, а практикуващите го клубове са тъкмо 11 клуба, съгласно уеб страницата на федерацията. Това е под минимума, очакван в Закона за физическото образование и спорта за държавно финансиране, което вкарва Руди Гела в незаконна отговорност.

Исторически ръгбито няма никакъв принос на огромни шампионати – олимпийски игри, международни и европейски шампионати. На всичко от горната страна националният ни тим по ръгби-15 заема 66-ото място в международната класация от 109 страни в нея. Или сме в долната половина на света. Такъв за дами няма, а също по този начин липсват данни за наши участия на ръгби-7. Точно ръгби-7 е олимпийски спорт, който обаче действително не се развива в България. Т.е. няма и половин аргумент за повишение на парите за „ другарската “ федерация.

Изводът е, че за краткотрайно ръководещите спорта всички медали, призови места и олимпийски фантазии не важат. Важното е да имаш съдружен сътрудник на Има Такъв Народ за началник на федерацията, с цел да получаваш финансиране, даже рекордно.

Очакваме федерациите всеобщо да стартират да сменят управленията си с депутати от ръководещите партии, с цел да се „ приспособяват “ към смяната – пък нека и те получат финансиране.

Най-забавното е, че даже Кирил Петков се опита да се отърка у тройния бюджет, провиснал от страната на Атанас Зафиров. Но уви, нищо не оказа помощ на Просто Киро, който си играе на министър председател. Премиерът бе бурно освиркан на националния стадион преди мача на България по ръгби.

Въпреки че пиарите на Радостин Василев по пернишки лековато си пускаха селфита от „ Васил Левски “, спортният министър стратегически се скри, чевайки дюдюканията на публиката. Нищо, че особено беше уредил мачът в този апокрифен в България спорт да се играе на „ Васил Левски “.

Е, с троен бюджет, можеш да си позволиш и това.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР