Спортният министър Красен Кралев бе гост на представянето на книгата

...
Спортният министър Красен Кралев бе гост на представянето на книгата
Коментари Харесай

Олимпийската вицешампионка Йорданка Благоева издаде книга

Спортният министър Красен Кралев бе посетител на представянето на книгата на олимпийската вицешампионка в скока на височина Йорданка Благоева. Книгата „ Босоногата кралица “ съставлява биографичен роман за Благоева, в който е показана нейната персона, волята ѝ за победи, мемоари и размисли, съпроводени от богат фото списък.

„ За мен е голяма чест и наслаждение да участвам на представянето на книгата „ Босоногата кралица “, която разказва живота на великата Йорданка Благоева. Тази история трябваше да бъде разказана, с цел да послужи като ентусиазъм на доста млади спортисти, които да намерят посредством тази книга пътя към триумфа. Защото знаем какъв брой мъчно е да тръгнеш по пътя на професионалния спорт, да минеш през всички премеждия, да успееш да се изградиш като персона, като играч и да се научиш да се справяш както със загубите, по този начин и със славата от успехите “, съобщи Кралев

Министърът благодари на Йорданка Благоева за нейната отдаденост към спорта даже след края на спортната ѝ кариера и поздрави създателя на книгата Юлия Пискулийска и Издателство „ Тангра Таннакра “ за реализирането на плана.

От своя страна, Йорданка Благоева разкри пред гостите на събитието, че документалният филм „ Отвъд скока “, отдаден на нея, не е бил вероятен без поддръжката, която Красен Кралев е оказал за неговото реализиране. Тя показа и своя концепция за организирането на шампионат по скок на височина в България.

Йорданка Благоева е олимпийска вицешампионка в скока на височина от Игрите в Мюнхен през 1972 година и носителка на бронзово отличие от Монреал 76. Тя е още европейска шампионка в зала и е първата българска лекоатлетка, която слага международен връх. В момента тя е заместник-председател на Българския олимпийски комитет.

Сред формалните посетители на представянето, на което фрагмент от книгата прочете актрисата Татяна Лолова, бяха президентите на България Петър Стоянов и Георги Първанов, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, ръководителят на БОК Стефка Костадинова, ректорът на Национална спортна академия проф. Пенчо Гешев, изпълнителният шеф на Българския състезателен тотализатор Дамян Дамянов, изпълнителният шеф на фондация Български спорт Цено Ценов и голям брой митове на българския спорт.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР