Спортният министър на Русия Павел Колобков заяви, че очаква руските

...
Спортният министър на Русия Павел Колобков заяви, че очаква руските
Коментари Харесай

Русия очаква провокации срещу спортистите й в Пьончан

Спортният министър на Русия Павел Колобков съобщи, че чака съветските спортисти да бъдат обект на провокации по време на олимпийските игри в Пьончан следващата година. Той прикани за обединяване на страните в олимпийската общественост, с цел да спрат обвиняванията против състезателите.

" Липсва основателна причина за напън против съветските спортисти. Заедно с задграничните ни сътрудници е време да се успокоим, с цел да организираме взаимно спортни съревнования и да участваме в тях. Вярвам обаче, че ще има провокации и подправени вести по време на игрите ", съобщи Колобков пред ТАСС.

Руските спортисти ще се състезават под безпристрастен байрак, откакто Международният олимпийски комитет (МОК) спря Русия от присъединяване в Пьончан поради систематичното нарушение на антидопинговите правила. За да бъдат позволени до игрите, състезателите ще би трябвало да потвърдят, че са " чисти от допинг ".

Руските спортисти няма да могат да слагат национални знаци на своите екипи или да демонстрират каквато и да е национална принадлежност.

Президентът на Русия Владимир Путин съзря влияние от американските служби върху следствието, довело до наказването. Световната антидопингова организация отхвърли изказванията му и съобщи, че е самостоятелна организация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР