Спортният министър на Русия настоя в четвъртък, че данните, предадени

...
Спортният министър на Русия настоя в четвъртък, че данните, предадени
Коментари Харесай

Спортният министър на Русия отрече фалшифициране на данни

Спортният министър на Русия настоя в четвъртък, че данните, предадени на Международната антидопингова организация (УАДА) не са фалшифицирани, до момента в който УАДА изиска от Москва пояснение за „ несъответствията “.

„ Експертите считат, че нищо не е отстранено “, показа съветският министър на спорта Павел Колобков пред публицисти, съобщи осведомителна организация Интерфакс. Министърът добави, че „ не е имало никаква операция, както сподели самият президент на Руската антидопингова лаборатория Юри Ганус “. Електронните данни, предадени на проверяващите от УАДА по-рано тази година, пристигнаха от някогашната антидопингова лаборатория на Руската антидопингова организация (РУСАДА) в Москва. През септември УАДА изиска от Русия да отговори за “несъответствията” в данните.

“Това са механически въпроси, свързани със системата. На среща сред експерти от Русия и УАДА тези въпроси могат да бъдат изяснени. Правим всичко допустимо, с цел да осъществим отговорностите от предишния септември и ги изпълнихме “, настоя Колобков, представен от ТАСС. Той добави, че актуалната обстановка няма нищо общо с спортистите, които се приготвят за Игрите в Токио следващата година. “Подобни въпроси единствено изнервят нашите спортисти, треньори и федерации “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР