Спортният министър на Полша Камил Бортничук обяви, че 40 държави

...
Спортният министър на Полша Камил Бортничук обяви, че 40 държави
Коментари Харесай

40 държави се готвят за бойкот на Олимпиадата

Спортният министър на Полша Камил Бортничук разгласи, че 40 страни са подготвени да бойкотират идващите олимпийки игри. Причината – оповестената от МОК подготвеност да върне спортистите от Русия и Беларус в игрите. Следващите игри са в следващата година.

Полша, Литва, Латвия и Естония дружно обгърнаха подготвеност за протест. Според Бортничук общо 40 страни са склонни на същото. В коалиция, съгласно него, са подготвени да се включат Англия, Съединени американски щати и Канада.

„ Ако в действителност има толкоз сериозна поддръжка за протеста, това ще направи игрите безсмислени “, сподели министърър.

Предложението на МОК стана факт предходната седмица. В него се твърдеше, че се търси метод „ спортистите от Русия и Беларус да се състезават в Париж под безпристрастен байрак “. „ Няма причина спортист да страда единствено поради паспорта си “, се споделяше в изказването на МОК. Предложението обаче беше посрещнато с голямо неудобрение по целия свят.

„ Решение за връщане на спортистите от Русия и Беларус не е взето. Бойкот на олимпийски игри е нещо, което е против основата на придвижването и правилата му.. Напротив – единствено наказаха спортистите от бойкотиращите страни “, се споделя в изказване на МОК.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР