Спортният министър Красен Кралев съобщи на извънредна пресконференция, заедно със

...
Спортният министър Красен Кралев съобщи на извънредна пресконференция, заедно със
Коментари Харесай

Бойко Борисов промени часа на мачовете Левски - ЦСКА-София

Спортният министър Красен Кралев заяви на изключителна конференция, дружно със зам.директора на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов, че е получил разпореждане от премиера Бойко Борисов (по време на съвещанието на МС) идните мачове сред " Левски " и " ЦСКА-София " да приключват в светлата част на деня. (Както е известно двата отбора ще играят в къс период две срещи за Купата на страната и една за първенство).

Малко по-късно БФС извърши заръката на премиера и спортния министър и промени часовете.

Срещите за Купата (на 11 и 18 април) бяха авансово планувани надлежно за 19 и 20 ч., а от Министерство на вътрешните работи желаеха двата клуба да се съгласят за по-ранен час, с цел да не зародят вълнения сред почитателите по мрачно след дуелите. Отборите не се съгласиха, само че на днешното съвещание на държавното управление Борисов се е заел и с този въпрос. Така, в последна сметка срещите ще са от 18 ч. Няма смяна само в третия мач (на 25 април за първенството) и той ще си е от 18:30.

" Вчера на срещата (б.р. - с клубовете) не е било реализирано единодушие за началния час. Ръководствата и почитателите не са поискали да се съобразят с наредбата. Затова през днешния ден получих задачата от премиера Бойко Борисов мачовете да приключват в светлата част и трябваше да помоля БФС да спомага несъгласието да бъде позволено. Всички реагираха бързо и всичко бе решено. Мнението на клубовете и почитателите е значимо, само че най-важно е спазването на разпоредбите за публичния ред и спокойствието на всички жители ", описа Кралев на конференцията.

" Ние желаеме да осигурим спокойствието на всички жители в столицата. Да не забравяме, че сме ръководител на Европейски Съюз. Има безчет мероприятия. Първите две дербита са в сряда час пик. Ще бъде затруднено придвижването. При всички положения ще бъде затруднено и придвижването и на градския превоз. Очакват се към 30 000 души. Стадионът е в центъра. Зрителите не се телепортират. За нас мачът е доста преди първия съдийски сигнал. Взе се решение " Левски " - ЦСКА да се играе в светлата част на деня и ние желаеме да съблюдаваме това. Хвърляме голям запас да осигурим спокойствието на всички жители и посетители на столицата. Благодарим за разбирането от всички. Надявам се всичко да бъде наред ", сподели пък комисар Антон Златанов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР