Спортният министър Красен Кралев реши публично да отговори на плъзналите

Спортният министър Красен Кралев реши публично да отговори на плъзналите ...

Кралев: Нямам амбиции за шеф на БФС.


Спортният министър Красен Кралев реши публично да отговори на плъзналите информации, че той е кандидат за президент на БФС след оставката на Борислав Михайлов. 

"Нямам никакво намерение и никакви амбиции да се кандидатирам за президент на БФС. Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша", каза той при посещението си в Русе.

Кралев смята, че има достатъчно кадърни мениджъри във футболните среди, които да се справят със задачите в БФС.

"Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение", добави той, с което отново вкара премиера и самия себе си в противоречие, тъй като и двамата отричат държавна намеса в работата на БФС (относно искането им за оставка на Михайлов), каквато може да доведе до допълнително наказание за българския футбол, вече от ФИФА.

Министърът обаче не пожела да коментира акцията на Специализираната прокуратура в съдийската комисия, защото все още тече разследване.

Източник: segabg.com