Спортният министър Красен Кралев прие ръководството на Българска федерация по

...
Спортният министър Красен Кралев прие ръководството на Българска федерация по
Коментари Харесай

Ръководството на БФВолейбол на работна среща с министър Кралев

Спортният министър Красен Кралев одобри управлението на Българска федерация по волейбол, измежду които президентът Данчо Лазаров, вицепрезидентът Любо Ганев и изпълнителният шеф Станислав Николов. По време на срещата бяха разисквани идните семейства на България на интернационална сцена през идната 2020 година.

Един от най-важните конгреси на международно равнище, който страната ни ще провежда, е домакинският шампионат от Волейболната лига на нациите при мъжете. Обсъдено бе Варна още веднъж да одобри това извънредно влиятелно събитие, след сполучливите семейства на предходни издания от тази конкуренция. Посочено бе, че Морската ни столица има огромен опит и обичаи в организацията на такива шампионати от ВНЛ, като получава най-високи оценки за своите старания от страна на Международната федерация. В същото време Варна има и страхотна волейболна аудитория, която дава невероятна поддръжка на родните национали, което е един голям плюс за фактора домакинство.

На визитата бе разисквана също и опцията България да одобри финалите на Златната европейска лига при дамите през идната 2020 година. Надпреварата е първа и съществена крачка към класиране на финалния Чалъндж шампионат и опцията за завръщане във Волейболната лига на нациите при дамите. Припомняме, че през 2018 година волейболистките ни завоюваха финалите на Златната лига в Унгария, а след успех и на последвалия Чалъндж шампионат, " лъвиците " се завърнаха в международния хайлайф и съумяха да създадат един сезон в най-престижната международна конкуренция.

Наред с идните семейства, главен акцент по време на срещата бе и тематиката за подрастващите в българския волейбол. Обсъдена бе промяната на поколенията, както и огромните триумфи, които младите ни състезатели реализираха през това лято.

Волейболистите под 19 години, водени от Пламен Христов приключиха на седмо място на Световното състезание в Тунис, като наличието в Топ 8, както и съществуването на няколко надарени играчи дава очаквания за бъдещи попълнения в мъжкия народен тим.

Волейболистите под 17 години, водени от Мартин Стоев, направиха ужасно показване през миналия сезон, като завоюваха два медала в разстояние единствено на седмица. Първо дребните " лъвчета " победиха с шампионската купа на Балканиадата в София. Дни по-късно младите ни национали накараха публиката в зала " Христо Ботев " и цялата ни нация да се изпълнят с горделивост, като приключиха с вицешампионската купа и и сребърните медали на Европейското състезание в София.

Девойките под 18 години приключиха на 12 място на Световното състезание в Египет, като наличието в Топ 15 на международния хайлайф е задоволително положително доказателство за развиването на девическата школа.

Констатирано бе, че България разполага с надарени деца и добра школа при подрастващите, като имаме мощни генерации, които ще дадат своя принос за националните тимове в бъдеще.

Министър Кралев персонално се ангажира да бъде на трибуните на зала " Макс Шмелинг Хале " в Берлин и да поддържа мъжкия народен тим по време на олимпийската подготовка в Германия през януари.
 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети квалификациите на Държавното състезание по кикбокс
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети квалификациите на Държавното състезание по кикбокс

Спортният началник бе бурно приветстван и поздравен от всички присъстващи
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР