Спортният министър Красен Кралев отрече да взема страна в битката

...
Спортният министър Красен Кралев отрече да взема страна в битката
Коментари Харесай

Кралев: Не взимам страна в битката за президент на БФС

Спортният министър Красен Кралев отхвърли да взема страна в борбата за президентския пост в българския футбол. Кралев беше посетител в предаването " Спортна тресчица ".

" Наистина не желая да взимам страна. Колкото пъти ме питате и ми задавате въпрос по отношение на конгреса, би трябвало да разясня този случай. Не мога три години, откогато съм министър, във всяко едно мое изказване да ме питате за футбол, а аз да споделям какво сме работили с Българския футболен съюз ", сподели Кралев, запитан за изявлението на Любослав Пенев, който сподели, че министърът на спорта не би трябвало да взима страна в борбата за президентския пост.

" Реализирахме разнообразни стратегии, за първи път работим по детско-юношеския футбол, към този момент трета година се дава по милион и нещо от страната. Тази година са дадени милион и 200 хиляди. Програмите са прелестни, осъществят се. Не мога три години да го приказвам и в един миг да сменя метода на говорене и да споделям, че не става. Виждате, че вършим игрища, тези неща ще не престават по този начин или другояче ", добави той.

" Не желая да влизам в този спор. Да ги оставим всички претенденти да дават изказвания, конференции, да водят спор на база на стратегии, на платформи. Но не мога да се отрека от думите си, които съм споделил за Българския футболен съюз. Изобщо не желая да влизам в спор и да съм посредата в този въртоп. Ясно е, на конгреса постоянно има пристрастености. При всички конгреси има пристрастености. Онзи ден имаше конгрес в гимнастиката, избраха се. Ще мине конгресът и на футболния съюз. Важно е да не се прекалява с персоналните нападки и спечелилият да си извършва платформата ", приключи министърът на младежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР