Спортният министър Красен Кралев обяви, че му предстои среща с

...
Спортният министър Красен Кралев обяви, че му предстои среща с
Коментари Харесай

Спортният министър ще се среща с Борислав Михайлов, за да борят натиска върху съдиите

Спортният министър Красен Кралев разгласи, че му следва среща с президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Двамата ще обсъдят казуса с натиска върху футболните съдии, за който Михайлов сигнализира в петък и изиска помощ от страната.

Президентът на БФС разгласи, че " се знае за трима-четирима души, които въздействат на съдиите в България ". " Аз им споделям съдийски мениджъри. Затова търсим помощ от страната. Има си способи да бъдат прихванати ", сподели той при оповестяването на кандидатурата си за четвърти мандат отпред на БФС.

" Още не сме се срещали. Ще се забележим идващия месец и ще имаме опция да приказваме. Отношенията ни с футболния съюз постоянно са били отлични на работно равнище ", сподели Кралев, който през днешния ден участваше в церемонията по връчването на премиите " Спортен Икар ".

" И през вчерашния ден пред съдиите споделих, че имаше доста срещи, които не бяха на равнище. Имаше доста съдии, които имаха доблестта да си признаят грешките. Това демонстрира, че те са бъркали несъзнателно. За други мачове бяха изказани много подозрения - и от медиите, и от хората във футбола. Но дайте да се забележим първо с господин Михайлов и тогава ще разясняваме. В момента знам колкото вас. Не мога да разясня нищо, преди да се чуя с господин Михайлов ", добави спортният министър.

Той посочи, че министерството въпреки всичко не може да се меси във вътрешните каузи на футболния съюз. " Ние можем да се намесим единствено тогава, когато ни изискат мнението и съдействието. В противоположен случай с изключение на за надзор за съблюдаване на закона и финансов надзор няма по какъв начин да се бъркаме в работата на федерацията. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР