Спортният министър Красен Кралев коментира спора за президентския пост в

...
Спортният министър Красен Кралев коментира спора за президентския пост в
Коментари Харесай

Кралев: Решението на Изпълкома е г-н Касабов да бъде президент

Спортният министър Красен Кралев разяснява разногласието за президентския пост в Българския футболен съюз. След успеха с 1:0 над Чехия той съобщи пред медиите, че решението на Изпълкома към централата е Михаил Касабов да застане отпред, а в обжалването на вицепрезидента Йордан Лечков няма нищо трагично.

" Решението на Изпълкома е господин Касабов да бъде президент. Има обжалване от страна на господин Йордан Лечков. Ще изчакаме решението на съда. Най-важното за нас е да има Конгрес и да бъде определено по либерален метод ново управление, с което да работим. Трябва да създадем доста сериозна промяна в ДЮШ, с цел да се надяваме на по-добро бъдеще. Легитимно е това управление, което е вписано в съда сега ", сподели Кралев.
Лечков: Какво значение има кой е президент? Да ви кажа, към момента е Боби Михайлов Вицепрезидентът на БФС с любопитен коментар след успеха против Чехия
" Нищо трагично няма в обжалването на господин Лечков. Изчакайте да забележим какво ще се случи. Има процедура, дано съдът вземе решение. Дайте време на Изпълкома да си избере ново управление и да стартира промени в българския футбол. Надявам се на Конгреса да забележим доста нови хрумвания и кандидатури, с цел да се вземе съответно решение и да тръгнем по нов път. Дълги години се боксува на едно равнище. Нямаме положителни играчи в огромните шампионати, това няма по какъв начин да не се отрази на играта на националния ни тим "

Край на отрицателната серия! " Лъвовете " победиха в дебюта на Дерменджиев (ГАЛЕРИЯ) България излъга Чехия за първи триумф от октомври 2018 година
Кралев не скри и задоволството си от триумфа против Чехия - първи за " трикольорите " в последните 13 месеца. Той си пожела страната ни в никакъв случай повече да не претърпява позор като рози по време на расисткия скандал от дуела с Англия.

" Хубаво е, когато националният тим побеждава. Искам да си приказваме за този тежък интервал, който преживяхме. Нашите момчета се постараха да вземат максимума от мача. Обръщам се към всички президенти на клубове, всички президенти на фенклубове, елементарни ентусиасти на тима, дайте да не позволяваме повече подобен позор. България не е расистка страна, дано бъдем толерантни. Нека този позор да не се повтаря ", разяснява спортният министър.

Снимка: Lap.bg

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР