Спортният министър Красен Кралев издаде заповед номер РД-09-371/03.05.2020 г., с

...
Спортният министър Красен Кралев издаде заповед номер РД-09-371/03.05.2020 г., с
Коментари Харесай

Министър Кралев издаде заповед, допуска се индивидуален спорт на открито

Спортният министър Красен Кралев издаде заповед номер РД-09-371/03.05.2020 година, с която се позволява самостоятелният спорт навън при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Заниманията могат да се организират на игрища, тенис кортове и други, наложително е обаче поддържането на отдалеченост от минимум 2,5 м сред спортуващите.
Вижте разпоредбите за упражняване на спорт, влизат в действие от на следващия ден Министърът на опазването на здравето издаде заповед, с която позволява спорт както навън, по този начин и в басейни
От през днешния ден се позволяват също визитите на независими плувни комплекси и басейни при спазването на строги противоепидемични ограничения. Задължително е провеждането на филтър на входа с премерване на телесната температура на всички гости, както и почистването и дезинфекцирането на пространствата и уредите на всеки час.

Не се позволява скупчването на доста хора по едно и също време в общите пространства на обектите. Задължително е обезпечаването на диспенсери с дезинфектанти, течен сапун и еднократни кърпи за прилагане от посетителите, както и използването от личния състав на защитни маски и ръкавици.

Заповедта на министър Кралев е издадена според т. 3 от Заповед номер РД-01-249/03.05.2020 година на министъра на опазването на здравето и ще бъде обявена на всички лицензирани спортни организации и техните членове.
Последни Най-четени Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР