Спортният министър Красен Кралев говори във връзка с новия Закон

...
Спортният министър Красен Кралев говори във връзка с новия Закон
Коментари Харесай

Кралев успокои ЦСКА за базите

 Гриша Ганчев: Хвърлихме 8 милиона в канала, доста комплексари минаха през футбола
Спортният министър Красен Кралев приказва по отношение на новия Закон за физическото образование и спорта, както и за базите на ЦСКА пред " Тема: Спорт ".

" Законът влиза в действие на 17 януари. Имам диалози с управлението на ЦСКА. Имаме проект, който изпълняваме, и стратегия, по която работим. Нека да си свършим работата и тогава да разясняваме. Не е належащо да нагнетяваме напрежение. Няма никакъв проблем, базите са си на ЦСКА и всичко е наред ", сподели Кралев.

В началото на 2018-а клубът закупи " Армията " и Панчарево за период от 10 години, откакто подписа контракт със спортното министерство. По силата на новия закон, всеки клуб ще може да вземе бази за нов оптимален период от 30 години. Ръководството на ЦСКА към този момент изрази предпочитание за по-дълъг контракт. Силният човек на " Армията " Гриша Ганчев също приказва във връзка с базите в свое изявление преди близо месец.

" За стадиона съгласно мен би трябвало отново да отидем на диалози с страната. Не е обикновено ЦСКА да заплаща 96 хиляди лв. наем на месец за двете руини там. Може би това е единственият клуб в света, който заплаща за нещо, а отсреща няма нищо. 96 хиляди лв. всеки месец са наемите. Отделно 250 хиляди лв. се заплащат от ползвателя за налог здания, такса боклук и така нататък ЦСКА в този момент е ползвател. Като ги съберем тези цифри, почти отиват близо 1,5 милиона лв.! Колко тимове в " А " група имат подобен бюджет? А това е единствено наемът на ЦСКА!

Поне министърът на спорта е сериозен човек и мисля, че ще се споразумеем. Дано се споразумеем да създадем публично-частно партньорство ", сподели Ганчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР