Спортният министър Красен Кралев е силно притеснен от предложените промени

...
Спортният министър Красен Кралев е силно притеснен от предложените промени
Коментари Харесай

Кралев: Спортът ще загуби 3 млн. лева с поправките за хазарта

Спортният министър Красен Кралев е мощно обезпокоен от препоръчаните промени в Закона за хазарта. Група депутати желаеха да се ограничи рекламата на лотарийни игри, а талоните за тях да се продават единствено на особено отредени за задачата места. Поправките обаче, в случай че бъдат признати, ще обиден и Българския състезателен тотализатор.

"Разбирам моралните подбуди на вносителите на закона и част от тях ги споделям, само че считам, че казусът е доста по-сериозен. Това ще засегне непосредствено българския спорт, тъй като към 1/3 от бюджета на министерството се образува от тотото. Ако бъдат признати измененията, това ще докара до най-малко спад от 10% на приходите на тотото. Това значи 3 милиона лв. от бюджета за спорт, които към този момент са разпределени ", изясни Кралев.

По думите му в случай че една частна компания може да отреагира, държавната мъчно може да се оправи в сходна обстановка. "Заради това мощно съм обезпокоен и ще изготвим мнение, както се изисква от нас. Според мен в случай че се размени думата "забрана " с "регулация ", нещата ще стоят доста по-добре ", сподели още Кралев.

Той участва на церемонията по връчването на топки на тимовете от Първа лига, които са закупени със средства на Българския състезателен тотализатор. Те са по 60 на тим и са последният модел на "Адидас ", с който ще се играе на международното.

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на изпълнителния шеф на тотото Дамян Дамянов за съдействието, което продължава към този момент трета година. Тотото обезпечава по 60 топки на всеки тим от Първа лига, а със лични средства БФС дава по 20 на тимовете от Втора лига и по 10 на тимовете от "В " група.

Изпълнителният шеф на тотализатора Дамян Дамянов съобщи, че е подготвен да продължи съдействието си с БФС и в бъдеще, в случай че тимовете са удовлетворени от него.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР