Спортният министър коментира актуалната тема от българския футбол, свързана с

...
Спортният министър коментира актуалната тема от българския футбол, свързана с
Коментари Харесай

Берое е съществувал на ръба на закона

Спортният министър разяснява настоящата тематика от българския футбол, обвързвана с Берое. Старозагорският клуб дълги години бе финансиран от държавното сдружение Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " - процедура, която бе прекъсната в края на предходната година.
Радостин Василев е безапелационен, че е бил финансиран през тези години на ръба на закона и тази процедура няма по какъв начин да продължава отсега нататък. " На Министерски съвет обсъждахме тематиката с Берое. Министърът на енергетиката сложи кардинална позиция, че в системата на футбола съществува единствено този клуб, финансиран от държавно сдружение, което осъществя годишно големи загуби ", стартира Василев пред Българска национална телевизия.
" Многократно и по време на служебния кабинет е споделяно, че подобен вид действия са на ръба на закона - при такава загуба да се отделят средства във връзка с този клуб. Наясно съм, че клубът е подложен в доста комплицирана обстановка, поради момента, в който беше взето това решение. То провокира голямо отрицание в последователите. Готов съм да ги приема ", добави още Радостин Василев.
Спортният министър разяснява и проблема с ТВ правата, като изрази мнение, че те могат да устоят българския футбол, стига .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР