Спортният министър Димитър Илиев ще инициира среща с държавните органи

...
Спортният министър Димитър Илиев ще инициира среща с държавните органи
Коментари Харесай

Започна обстойна проверка за финансирането на спортните федерации

Спортният министър Димитър Илиев ще инициира среща с държавните органи за по-качествена инспекция на финансирането на федерациите след абсурда с рушвет в щангите, когато бяха задържани татко и наследник Иван Иванови. Иван Иванов-син към този момент е уволнен от министерството със заповед на министъра. 

Илиев призна, че е имал единствено една среща с олимпийския първенец Иван Иванов-баща, когато у нас е имало делегация на европейската федерация за идното континентално състезание в София. На нея те си говорили за заплатите на треньорите. 

Припомняме, че в петък Иван Иванов, чиновник в Министерството на спорта, беше заловен с 62 хиляди лв. белязани пари. Парите са взети от шефа на федерацията по щанги Ариф Маджид, с цел да бъдат обезпечени 1,2 млн. лв. финансиране за европейското състезание следващата година.

По-късно в петък бяха задържани още двама души, в това число шефката на дирекцията. Те бяха изведени с белезници и качени в патрулки. По информация на " 24 часа " има и още отведени за разпит.

Разследването почнало, откакто шефът на федерацията по повдигане на тежести се оплакал в антикорупционната комисия, че му желаят рушвет. След като не употребява съответните имена, само че бе запитан за Маджид и Иванов, Кръстев сподели, че не отхвърля информацията.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР