Спортният журналист и политически анализатор Георги Атанасов взе отношение към

...
Спортният журналист и политически анализатор Георги Атанасов взе отношение към
Коментари Харесай

Георги Атанасов пред ТОПСПОРТ: За синята наглост няма граници!

Спортният публицист и политически анализатор Георги Атанасов взе отношение към известието, оповестено в уеб страницата на Левски. От него излиза наяве, че надали не ЦСКА е привързан с властта и клубът е водеща тематика в консултациите за сформиране на ново провителство. Ето какво сподели Атанасов пред ТОПСПОРТ :

" С интерес и шок прочетох изказването на управлението на клуба от Подуяне във връзка полемиките за историческите бази на ЦСКА в подтекста на диалозите за бъдещо държавно управление на България в областта на спортните въпроси. Не съм сюрпризиран от манталитета и логиката на психиката на тима на всички управляващи. Но през днешния ден те надминаха личната си безочливост, която гледаме през годините. Това се трансформира в клинична диагноза - шизофрения!

Пишат те, които постоянно са били покрай тези, които са на власт. Фактите са ясни, само че ще ги напомня. Те крещят истината, само че тя е за умните. Започваме със Стефан Софиянски, който някъде в 12 без 5, малко преди да постави края на длъжността си като длъжностен министър-председател на България, подари на Левски базите на Министерство на вътрешните работи и им даде стадиона безсрочно и за безплатно прилагане. Това беше демонстрация на самоуправленство, а против действието не последва нищо през годините. Вече четвърт век Левски употребява гратис обществена база. А данъкоплатците са поели консумативите. Това е облагодетелстване на един частен футболен тим за сметка на обществото. Двоен стандарт, тъй като ЦСКА продължава единствен да заплаща наеми и сметки за базите си.

Тарикати в синьо развиват легенди и митове по какъв начин, видите ли, сами си построили стадиона. Как ще стане това по време на социализма, когато всичко беше държавно? ДФС стоеше пред името и на Левски - държавно физкултурно сдружение. Под пагона на Министерство на вътрешните работи. Преди " демокрацията " с Министерство на вътрешните работи и Държавна сигурност, по време на " демокрацията " отново " ние сме с таз, която е на власт ". Държавното поточе не стопира да тече към Сухата река.

Всички спортни бази бяха държавни по време на социализма. Базите на Левски не са изключение. Да си приказват по какъв начин бедните левскари събирали стотинки от хляба си, с цел да построят супер модерния стадион, само че тези приказки, легенди и митове не минават при мислещите хора. Само необразован човек би повярвал на тях. " Герена " беше завършен при започване на 70-те години от пандизчии, пратени от Министерство на вътрешните работи. От общежитието в Казичане, те ходеха да довършат оборудването. След това Софиянски им подари стадиона публично. Ники Пехливанов преди години сподели за противозаконното даване на " Герена " на Левски, само че гласът му остана глас в пустиня. Няма по какъв начин да не е по този начин, когато се споделя истината за хрантутниците от Подуяне, които са осиновени от мощните на деня и не стопират да ядат богато от държавната софра. Нали помните какво сподели и самият Васил Божков - че е пратен да дава пари на Левски. И наля 25 милиона във фалираща компания. Руската банка ВТБ, Иво Тонев, Спас Русев - всички те бяха пратени да наливат пари при " сините ", които в този момент настояват, че нямали нищо общо с политиката и политиците, в никакъв случай... Пращат им спонсори, ето това е отношение към властта. Другото е шезофренична агитация.

Левски се храни щедро от всяка власт, до момента в който ЦСКА заплаща наеми и такси. Гриша Ганчев реновира базата в Панчарево, а някой си министър Кузманов очевидно не регистрира тези инвестиции за милиони. Които бяха направени от обич към ЦСКА и спорта, а не принудително. Това си е наливане на вода в пясъка, по този начин се отнасят с клуба ЦСКА.

Защо на тези от " Герена " не им прави усещане държавната помощ към Разград, клубовете от Пловдив, от Стара Загора? И кой е със статут на държавен тим, когато " сините " си признават, че бавят вноските си към Национална агенция за приходите, само че дългът по този начин и не става изцяло дължим? Заточиха ЦСКА във " В " група, а в този момент Левски се употребява с данъчна почивка. Трябва Левски да постави надпис Национална агенция за приходите на фланелките си начело, тъй като точно Национална агенция за приходите се явява главният им спонсор. Ето ти директна държавна помощ към тима на всички управляващи! За " синята " безочливост няма граници и през днешния ден още веднъж всички се убедихме в това ".
 Левски за ЦСКА и
Левски за ЦСКА и " Армията ": Следим проблемите на съответен футболен клуб, това е неприемливо!

Вижте от какво са недоволни
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР