Спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков не скри задоволството си

...
Спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков не скри задоволството си
Коментари Харесай

Пламен Марков: Феновете на ЦСКА очакват големи европейски мачове


Спортният шеф на ЦСКА-София Пламен Марков не скри задоволството си от решението на УЕФА да допусне „ армейците “ до присъединяване в евротурнирите през идващия сезон, съобщи кореспондент на БГНЕС. Само преди дни новината бе обявена от УЕФА с публично писмо до Българския футболен съюз, подписано от генералния секретар на организацията Теодор Тодоридис. От европейската футболна централа са заключили, че тригодишното предписание, поради което "червените" не бяха позволени в Лига Европа през този сезон, изтича през тази акция и от идната те имат право да вземат участие в евротурнирите.

„ Щастливи сме от решението на УЕФА, че тази година ще можем да участваме в европейските клубни шампионати. Това се дължи на работата на господин Ганчев и господин Инджов, които направиха всичко по силите си ЦСКА да може да се върне там, където всички хора желаят “, съобщи Марков.

ЦСКА се връща в достоверния си тип, в който е основан. Отново ще бъдем най-привлекателния клуб за всички футболисти. Само за 2 месеца, от януари до в този момент, се случиха две доста хубави неща за нас. Първото бе връщането на базите и подписването на новия контракт с Министерството на младежта и спорта. Естествено не е за подценяване и нашето показване от спортно-техническа позиция. Продължаваме да работим в тази тенденция, с цел да продължим да радваме нашите почитатели. Всички те чакат огромни мачове, като тези от славното минало. Това ни ангажира като клуб да се подготвим и надлежно да мислим за бъдещото, обвързвано както с подготовката на тима, по този начин и със селекцията, която следва през лятото, добави още той.

Адвокатът на „ армейците “, работещ по случая, Първан Първанов пък разкри, че решението на УЕФА не предстои на обжалване. „ Това решение на УЕФА във формата, в която е издадено, е дефинитивно. Ролята, която изигра Българския футболен съюз и президентът Борислав Михайлов несъмнено изигра позитивна роля “.

Първанов разяснява и тематиката с историята на „ алените “, както информацията на уеб страницата на УЕФА, че ЦСКА-София е притежател на четири шампионски трофеи на България. „ Историята на ЦСКА изобщо не е предмет на разногласията, които имаме с УЕФА. Спекулациите, които се вършат в медиите, се вършат преднамерено. УЕФА по никакъв метод не може да контролира този въпрос. УЕФА няма право да признава трофеи. Въпросът какъв брой трофеи има ЦСКА е редно да бъде затворен. Нито БФС, нито УЕФА имат пълномощията да споделят кой какъв брой трофеи има. Това попада отвън предмета на нашите каузи. Решението да участваме в Европа няма нищо общо с тази техническа неточност, която някой злонамерено съумя да откри. Тази неточност ще бъде поправена най-вероятно от Литекс “, съобщи още Първанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР