Спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков даде интервю за БНТ,

...
Спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков даде интервю за БНТ,
Коментари Харесай

Шеф в ЦСКА-София разкри има ли оферта за Каранга

Спортният шеф на ЦСКА-София Пламен Марков даде изявление за Българска национална телевизия, в което разяснява успеха над Лудогорец, както и други доста значими тематики към клуба. Той приказва и за това постъпвала ли е оферта за Фернандо Каранга и подготвен ли е клубът да се раздели с някой футболист при добра оферта
Г-н Марков, измина седмица от триумфа против Лудогорец, поотминаха ли страстите след тази победа?
– Не би трябвало да има чак толкоз доста страсти. Да, постигнахме една доста значима победа в този миг от развиването на нашия тим. Имахме потребност от нея предвид на последните години, когато ЦСКА не успяваше да победи Лудогорец. Но еуфория не би трябвало да има, тъй като въпреки всичко това е един мач от вътрешното състезание. С тази победа ние се връщаме в битката за шампионската купа, което е едно от най-важните неща. От друга страна, показахме, че можем да победим Лудогорец, въпреки и когато играем против 14 състезатели.

Подадохте тъжба против съдийството след края на мача, която обаче не бе призната.

– Човек не може да остане безразличен и апатичен към тези събития. И аз не устоях и отреагирах на несправедливото изпъждане на Каранга. Такива на пръв взор тънки моменти са доста значими за крайния излаз на един дуел. А тук ставаше въпрос за пряк дуел, в който можеше едно такова решение да предреши края на шампионата. От доста от дълго време сигнализираме – за всички е очевидно, че ЦСКА във всеки мач, без значение от резултата, по някакъв метод е ощетяван по-драстично или по-леко.

Друг конфликтен миг – секторът за посетители на „ Лудогорец Арена “. Нормално ли е да съществува сходен бранш в шампионата?

– Такова нещо на никое място не съм видял по Европа и в света. Разбирам, че почитателите на нашите грандове са много буйни, прочувствени и така нататък Но не мисля, че това е методът и формата да бъдат ограничавани, тъй като живеем, доколкото най-малко се приказва в нашето общество, в едно демократично време, в едно време на независимост, където всеки може да показва своите страсти, своята позиция. Категорично не утвърждавам методът, по който управлението на Разград е решило този въпрос.

Излезе информация през седмицата, че Бенфика е отправил оферта за Фернандо Каранга на стойност 7 милиона евро. Има ли нещо правилно в тази информация и податлив ли е ЦСКА да се раздели с най-хубавия си състезател?

– До управлението на ЦСКА такава информация не е постъпвала или такава оферта. Това цели да го разконцентрира. Знаем, че Каранга е един от най-важните играчи на ЦСКА сега. Така че не виждам различен мотив. Ще заключа, че това е просто една нечиста сделка.

При състояние че тимът на играе в евротурнирите, методите за запълване на бюджета са по-ограничени. Има ли някакъв напън да бъде продаден някой футболист при една добра оферта?

– Това е пазар и в случай че една оферта е доста добра за клуба, то няма такива футболисти, с които ЦСКА да не може да се раздели.

Други две значими тематики за развиването на клуба – идният търг за базите и закупуването на емблемата. Реален съперник ли е в това отношение тимът на ЦСКА 1948, който също претендира за това завещание?

– Всеки може да претендира. Аз и Вие можем да си създадем и да записваме един клуб с името на ЦСКА като юридическо лице и също да претендираме, че сме достоверните. По мое непретенциозно мнение, достоверният тим е там, където е стадионът, където е тимът и където са почитателите. Излишно е да загатвам броя на нашите последователи. Този тим сега играе в Първа професионална лига. Това са задоволителни причини, с цел да се покаже кой е ЦСКА. От позиция на емблемата, базите – ние чакаме също с огромно неспокойствие момента, в който ще участваме, с цел да може този въпрос да се реши дефинитивно до края на тази година.

ЦСКА 1948 насочва рецензии към Вас по въпроса със законността на краткотрайното отдаване чартърен на стадиона преди провеждането на търга.

– Вие считате ли, че Министерството ще извърши някакъв акт, който е незаконосъобразен? Все отново Министерството е част от българската страна, от законите, които се образуват в нашата страна, тъй че не мисля, че има такива нарушавания, тъй като в случай че има такива, те могат да се апелират в съответните периоди в българския съд и той да вземе решение.

Ролята на Стамен Белчев – след няколко несполучливи резултата вие решихте да му гласувате доверие. Оправда ли се това ваше решение?

– Очакванията се оправдават от Белчев. Той води сполучливо нашия тим. Естествено, ние сме задоволени, само че знаете, че в ЦСКА условията към треньора са доста високи. Ежедневно следя тренировките на тима, тъй че до момента той се оправя отлично.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР