Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета се застъпи за наставника

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета се застъпи за наставника
Коментари Харесай

Спортният директор на ЦСКА-София: Голяма грешка ще бъде да сменим треньора

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета се застъпи за наставника Милош Крушчич. В изявление за “Меридиан Мач” италианецът съобщи, че в клуба са удовлетворени от работата на Крушчич и не възнамеряват треньорска рокада. Джарета показа и какво се е трансформирало в отбора след напускането на Люпко Петрович.

“Опитваме се всички в клуба да се променим към по-добро. На първо място след треньорската рокада говорихме персонално с всички играчи с безапелационен звук. Желанието ни е да променим манталитета им преди всичко - метода, по който мислят за тренировките и за работата им. От моята позиция Милош е отличен вид преди всичко тъй като е млад. Има голямо предпочитание да учи, да се развива, да постанова концепциите си, гладен е за триумфи. А няма нищо по-лесно от това да предаваш концепциите си на играчите посредством млад и упорит треньор”, призна Джарета.

“Уверявам ви, по никакъв начин не е елементарно да се промени метода на мислене на футболистите тук, да се промени отношението им към мачовете и тренировките, да се повдигне равнището на професионализъм. Ето това желаеме да реализираме. Затова организирахме съществени диалози с футболистите и щаба. А щабът от своя страна постави още усърдие да посочи някои елементи с играчите и да усъвършенства връзките с тях. В последна сметка, нашият триумф като тим е в краката на футболистите, тъй че те са най-важният детайл. Първата ни мисъл заран би трябвало да бъде положението на играчите, последната ни мисъл преди да си легнем би трябвало да бъде също положението на играчите. Това е муден развой, който изисква време, само че имахме волята да го стартираме преди месец и половина - два. И виждам, че някои неща стартират да се трансформират и да се случват. И не приказвам за резултатите, които би трябвало да бъдат приятното следствие. Говоря за отношението на футболистите към тренировките и мачовете, за смяна и в подготвителния развой. Давам съответен образец - контролата с Арис в Солун по време на паузата. Опитахме се да покажем на играчите, че за тях терминът “приятелски мач” не съществува. В тяхната глава би трябвало да съществува единствено опцията да подобрят положението си и да блеснат с представянето си в очите на треньора. Точно това е основото нещо, което се опитваме да подобрим в ЦСКА. И това е допустимо, тъй като управлението дава най-хубавите условия. Радвам се, че огромна част от футболистите ни го схващат. Защото за огромна част от тях ЦСКА е може би най-големият триумф в кариерата им, най-високото равнище. ЦСКА е огромно име. Те не идват от Ювентус или Реал Мадрид, а тук им даваме опция да реализират доста. И те към този момент го осъзнават. Но това изисква и оптимално себераздаване”, изясни италианецът.

“Със сигурност считам, че Крушчич може да бъде точният треньор за ЦСКА. Познаваме го още от края на лятото, когато пристигна като помощник на Люпко Петрович. Всъщност, Люпко му даваше опция да води тренировките и незабавно забелязах, че той го прави доста добре - има висок и мощен глас, само че най-много положителни хрумвания за футбола. Чрез него се опитваме да предадем манталитета и духа на победител в ЦСКА. Това е огромен клуб. На мен ми харесва, когато тимът играе в половината на противника, когато нападна. Не чакаме да се пазиме и да чакаме нещо да се случи. Милош работи доста добре в тази тенденция. И както всички млади треньори, които пробиват, той знае, че му се дава неповторим късмет. Посветил се е напълно на това да успее. Мисля, че в бъдеще той може да стане превъзходен треньор. Така че аз не виждам на Кручшич като краткотрайно решение, а като непрекъснат треньор. Сега, какво ще стане до края на сезона, не мога да кажа, тъй като нямам кристална топка. Но за нас и за всички наши футболисти той е нашият треньор. И всички би трябвало да мислим по този начин, а не, че ще има различен, тъй като ще създадем огромна грешка”, безапелационен беше Кристиано Джарета. efbet Лига 17 кръг, събота 23 ноември  Ботев (Враца) 18:30предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР