Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета се опита да успокои

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета се опита да успокои
Коментари Харесай

Кристиано Джарета: И Байерн загуби с 5 гола от Нюрнберг, но не се говори за оставки

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета се опита да успокои обстановката след извънредно тежката загуба на тима от Нюрнберг с 0:5. Италианецът не отхвърля неприятния резултат, само че не счита, че той би трябвало да тежки като котва на отбора в остатъка от зимната подготовка.

“Аз не желая да се концентрирам върху тежката загуба, а я преглеждам като част от подготовката. Вярвам, че момчетата вършат доста качествена подготовка до този миг и този резултат не може да ни заблуди и обърка. Да, допуснахме доста неточности, видяхме недостатъци в отборната игра, само че нали тъкмо по тази причина сме в развой на подготовка. Признавам, че резултатът е тежък, само че от него могат да се извадят доста поучения. Анализирахме някои недостатъци, ще се опитаме да ги отстраняваме. Честно казано, не се тормозя от тази загуба, въпреки и изобщо да не е приятна. Ние се готвим за дербито с Левски, а другарските срещи са за изчистване на грешките”, разяснява пред “Меридиан Мач” Джарета.

Попитан дали на тежкото проваляне може да се гледа като прдупреждение за треньора Милош Крушчич поради раздялата с Нестор Ел Маестро поради слаби резултати в зимните контроли, той бе безапелационен: “Не, това въобще не е същият случай. Преди година не съм бил в клуба, с цел да върша съпоставения. Но в този момент не може да гледаме на нещата по този метод. Няма да вършим гражданска война, в случай че това ви интересува. Вероятно знаете, че Байерн (Мюнхен) също загуби от Нюрнберг с 5 гола. Не съм чул някой да приказва за рецесия при баварците или оставки. Нека запазим хландкръвие”, прикани италианецът.

Джарета не изключи опцията в околните дни в ЦСКА-София да се появи ново попълнение. “Работим за привличането на нови футболисти. Това е сложен и нескончаем развой. Не мога да дам краен период, защото зимният трансферен пазар е по-ограничен и не се намират толкоз елементарно положителни футболисти. Предпочитаме да работим дискретно. Бъдете сигурни, че щом подпишем контракт с нов футболист, това незабавно ще бъде обявено и ще се разбере от цялата общност. Нека последователите ни бъдат спокойни, тъй като те знаят, че се опитваме да вършим най-хубавото за отбора”, приключи Кристиано Джарета. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР