Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета излезе с коментар на

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета излезе с коментар на
Коментари Харесай

Шеф на ЦСКА: Говори се за футбол и пари, с риск за подвеждаща информация

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета излезе с коментар на стената си във " Facebook ", в който приказва за италианския футбол. Ето каква написа Джарета:

" През тези дни се приказва доста за футбол, числа, пари, заплати, за обороти и по този начин нататък с риска да се даде подвеждащата и информация за " футболната картина ". Особено на хората, които обичат този необикновен спорт.

Футболът провокира интереса на повече от 30 млн. италианци, дава работа на повече от 300 хиляди фамилии, генерира 1% от брутния вътрешен артикул и 3 милиарда доходи, както и 8 милиарда евро от други свързани действия. Не на последно място той внася 1 милиарда и 250 млн. евро на година в държавната хазна, 130 млн. се разпределят към школите на клубовете, както и към други спортни дисциплини.

Щом сме се срещнали един път с активността на футболната промишленост в Италия, можем да дадем нашата оценка за системата. Приоритетът сега е да се мисли за всички жертви и да се направи всичко допустимо да се приключи отрицателната наклонност. След като се оправим с този проблем, ще имаме потребност от неща, които да ни върнат към естествения живот. Футболът ще бъде едно от тях. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР