Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори пред Тема спорт.

...
Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори пред Тема спорт.
Коментари Харесай

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета: Ако искаш да увеличиш приходите си, трябва да работиш върху футболистите

Спортният шеф на ЦСКА Кристиано Джарета приказва пред " Тема спорт ". Италианецът към този момент редица тематики, свързани с " алените ".

" В началото прекарвах съвсем цялото си време в опит да схвана какво се случва към мен като организация и екип. Останах прелестно сюрпризиран от ЦСКА. Видях някои положителни неща, а и други, които би трябвало да подобрим.

Едно от нещата, които е уместно да изработим, е план по какъв начин да развиваме футболистите, изключително младите. И тук приказвам освен със наложителните тренировки, само че и самостоятелно - отвън формалното им време с тима. Под развиване имам поради доста детайли, като да вземем за пример игра с десния и левия крайник, с глава и много други сходни.

Опитните състезатели също би трябвало да имат устрема непрекъснато да се усъвършенстват. Това, че си по-възрастен, не значи, че няма какво да научиш. Необходимо му е повече време. И по тази причина след тренировките всеки би трябвало да организира още едно самостоятелно занятие в някаква съответна област.

Играчите нямат нрав за полагане на ексклузивен труд. За жал не го видях при своето идване. Но това е подобен проблем и в Италия. Най-важният капитал за клуб като ЦСКА са играчите. Ако искаш да увеличиш приходите си, би трябвало да работиш върху футболистите.

Това в действителност е най-хубавият метод да печелиш в страна като България, където няма доста източници на доходи - нито от билети, нито от тв права. Ние се гордеем, че имаме доста последователи, само че не можем да кажем, че огромна част от тях идват на стадиона ", съобщи Джарета.
 Гриша Ганчев повежда ЦСКА за реванша с Титоград
Гриша Ганчев повежда ЦСКА за реванша с Титоград

Босът на " алените " ще пътува с отбора
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР