Спортният директор на ЦСКА - Кристиано Джарета е изключително доволен

...
Спортният директор на ЦСКА - Кристиано Джарета е изключително доволен
Коментари Харесай

Спортният директор на ЦСКА декларира огромно доверие към треньора

Спортният шеф на ЦСКА - Кристиано Джарета е извънредно удовлетворен от работата на наставника Милош Крушчич. Според шефа ще бъде огромна неточност, в случай че сръбският експерт бъде освободен през зимата. Ето какво още сподели той пред сътрудниците от " Меридиан Мач ".

" Опитваме се всички в клуба да се променим към по-добро. На първо място след треньорската рокада говорихме персонално с всички играчи с безапелационен звук. Желанието ни е да променим манталитета им преди всичко - метода, по който мислят за тренировките и за работата им. От моята позиция Милош е отличен вид преди всичко, тъй като е млад. Има голямо предпочитание да учи, да се развива, да постанова концепциите си, гладен е за триумфи. А няма нищо по-лесно от това да предаваш концепциите си на играчите посредством млад и упорит треньор ", призна Джарета.

" Уверявам ви, по никакъв начин не е елементарно да се промени метода на мислене на футболистите тук, да се промени отношението им към мачовете и тренировките, да се повдигне равнището на професионализъм. Ето това желаеме да реализираме. Затова организирахме съществени диалози с футболистите и щаба. А щабът от своя страна постави още усърдие да посочи някои елементи с играчите и да усъвършенства връзките с тях. В последна сметка, нашият триумф като тим е в краката на футболистите, тъй че те са най-важният детайл. Първата ни мисъл заран би трябвало да бъде положението на играчите, последната ни мисъл преди да си легнем би трябвало да бъде също положението на играчите. Това е муден развой, който изисква време, само че имахме волята да го стартираме преди месец и половина - два. И виждам, че някои неща стартират да се трансформират и да се случват. И не приказвам за резултатите, които би трябвало да бъдат приятното следствие. Говоря за отношението на футболистите към тренировките и мачовете, за смяна и в подготвителния развой. Давам съответен образец - контролата с Арис в Солун по време на паузата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР