Спортният директор на Септември Кристиян Добрев си пожела тимът да

...
Спортният директор на Септември Кристиян Добрев си пожела тимът да
Коментари Харесай

Кристиян Добрев: Септември като клуб изпреварва времето си

Спортният шеф на Септември Кристиян Добрев си пожела отборът да наджвърли опциите и задачите си, които за този сезон към този момент е извършил.

Септември завоюва група Б на Втората осмица в Първа лига и към този момент чака плейофите.

„ Със сигурност и Николай Митов има огромна заслуга за представянето ни. Ние чакахме отборът да започва мъчно, само че не чак толкоз мъчно, и може би по тази причина взехме решение да предприемем треньорската промяна. Тимът се стабилизира, което беше най-важното. Даде се късмет на младите играчи. Те в един миг го използваха, а в други моменти не им доближава опит, а може би и качества на този миг. Дано във финалните мачове се оправим още по-добре. Целта я изпълнихме доста преди другите тимове. Знаехме, че ще е мъчно, тъй като ние сме новаци в Първа лига. Голяма част от футболистите са без опит. Радвам се, че те пробваха да надградят в мачовете и тимът получи образ, и се харесва на почитателите. Надявам се с времето да се трансфорат във водещи футболисти”, разяснява Кристиян Добрев в изявление за предаването „ Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„ Собственикът господин Чандъров е движещата мощ, която ни дава убеденост и самочувствие. Не е елементарно да се играе с толкоз доста младежи. Но мисля, че пътят, който сме избрали ние ще се хареса и на другите тимове. Ако ние в българския футбол не си помогнем, няма кой да ни помогне. Виждаме, че от година на година понижават българските футболисти, които играят в западни отбори”, сподели още Добрев и продължи:

„ Няма какво да се заблуждаваме, на всички ни се желае, само че може би няма да успеем. Затова и ние гледаме да интегрираме задгранични футболисти на позиции, на които нямаме опция да притеглим юноши. Ако единствено губим, това налагане няма да има резултат. Във футбола се израства и с победи.”

„ Ние като клуб и тим изпреварваме времето си. Успяхме да се спасим, предходната година успяхме да влезем в А група. Надявам се тази година същите тези футболисти да стигнат колкото може по-напред. Възвръщаемост се осъществя при продажбата на играчи в задгранични клубове. Футболисти на 27/28 години от българския шампионат е съвсем невероятно да намерят реализация на запад. Когато видиш, че твой футболист се е осъществил, удоволетворението е доста по-голямо”, показа още спортният шеф на Септември.

„ Надяваме се тази година също да надскочим опциите си и задачите ни, само че персонално моето мнениее, че нямаме тим подготвен за Лига Европа. Разбира се, в случай че стигнем до там ще е нещо необикновено. Тази страстта, която играчите ще изживеят, ще им повлияе позитивно”, приключи Кристиян Добрев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР