Спортният директор на Рома Мончи обясни причината за продажбата на

...
Спортният директор на Рома Мончи обясни причината за продажбата на
Коментари Харесай

Мончи обясни защо Рома продаде Мохамед Салах

Спортният шеф на Рома Мончи изясни повода за продажбата на Мохамед Салах в Ливърпул.

„ Аз продадох Салах. Моя е отговорността, само че би трябвало да приемем действителността. Ние го продадохме за малко повече от 42 милиона евро, само че това има своето пояснение. Ние трябваше да го продадем до 30 юни, с цел да отговорим на разпоредбите за „ Финансов феърплей “ на УЕФА. Ако не бяхме сторили това, в този момент нямаше да сме на полуфинал на Шампионска лига. По това време бяхме под контрола на УЕФА и се нуждаехме от сходна продажба и свежи финансови средства. Първоначалната оферта, която бяха изпратили от Ливърпул, когато аз пристигнах в Рома бе на стойност 30 милиона евро. Ние успяхме да я увеличим до съвсем 50 милиона евро с бонусите. Това успяхме да създадем “, разяснява Мончи.

"Отново се намираме в доста сложна обстановка. Имахме убеденост преди този мач, само че не постигнахме добър резултат. Все отново вкарахме два гола малко преди края, само че до 80-ата минута при 5:0 за Ливърпул напряко си бяхме отпаднали. Тогава всичко свършваше “, добави спортният шеф на Рома.

„ Двата гола ни дават някаква вяра, че можем да повторим чудото, както направихме против Барселона ", продължи той.

„ Аз персонално към момента имам вяра в моя тим и съм на мнение, че на "Олимпико " можем да стопим пасива от три гола и в последна сметка да отидем на финала ", сподели още Мончи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР