Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов говори за амбициите

...
Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов говори за амбициите
Коментари Харесай

Гонзо захапа червените: За една година бихме всички ЦСКА

Спортният шеф на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов приказва за упоритостите в клуба след извоюваната Купа на България против ЦСКА-София, бъдещите входящи и изходящи прехвърляния, възнагражденията на играчите в българския футбол и други забавни тематики.

" От 1 година тимът се развива във възходяща линия. Ние няма да се откажем от купата. Лудогорец има най-хубавият тим. Ние няма да се предадем. Призивът на притежателя е да има игра, а не победи и резултати. Всичко е допустимо. Има 2 мача. Трябва да сме реалисти. След загубата от Берое ще е по-трудно, само че няма да се откажем ", стартира той.

" Не считам, че ЦСКА е по-голям дразнител. За 1 година бихме всички ЦСКА. ЦСКА 1948, по-късно ЦСКА-София. Малкото ЦСКА. Надяваме се да бъдем добре готови. Доста футболисти се отпуснаха малко повече. Надявам се в този момент всички да бъдат стимулирани. Търсим наложителна победа ", съобщи Иванов.

" Имаме хора, които би трябвало да освободим. Някои хора не се показаха, както чакахме. Нуждаем се от нападател. На другите позиции ще преценяме. Изчакваме да свърши шампионата, с цел да може към този момент да влезем в договаряния с всички, които сме набелязали ", продължи спортният шеф.

" Ако беше в естествен сезон, с естествена подготовка, с 15-16-17 индивида щяхме да изкараме сезона. При това състояние с пандемията и 2 седмици подготовка, огромен брой мачове, трябват ротации. Затова би трябвало да намерим верните футболисти. Ако употребяваме единствено едни и същи, се получава отмалялост, травми. Надявам се да можем да издържим. Нормално беше в мача против Берое да не сме толкоз свежи през второто полувреме ", показа легендата на българския футбол. Той добави, че Милош Петрович и Йосип Томашевич са преподписали с клуба.

" Зимата взехме футболисти, които дадоха класа на Локомотив. Смятам, че дадоха всичко от себе си, само че не чакахме повече. Надяваме се в този момент да вдигнат равнището на тима ", убеден е Гонзо.

" Нямали сме договаряния с играчи на Берое. Има български футболисти, с които сме говорили, само че това не значи нищо ", добави някогашният нападател в " Пресклуб България ".

" Не желая да разясня Левски. Не е моя работа. Много пъти футболисти желаят преди да са дали. Ние в България нямаме футболист, който да заслужава 50 хиляди лв.. Когато взимаш огромна заплата, би трябвало да покажеш на терена, че заслужаваш огромна заплата. Трудно е за притежателите, тъй като като даваш огромни заплати, спортът е математика...рекламодатели, тв права. Когато се развие футболът като бизнес, тогава може да се дават огромни заплати. Крушарски е прав, че би трябвало да има таван за заплати ", корав е пловдивчанинът.

" Това, което излезе като информация, тримата, които имат признаци, а не че са заболели са Пиргов, Карагарен и Муслинович. Имат признаци. Това не е несъмнено. Имат температура, боли ги гърлото. Сигурно има сезонни вируси със същите признаци. Направили сме всичко допустимо да са изолирани ", увери той.

" 14, 16 тима, плейофи, има си преимущества и дефекти. От 6 до 10 място защо играят? Мисля, че не е нужно да обясняваме какъв брой тима би трябвало да са. Българският футболен съюз би трябвало да реши. Който и формат да е, най-важното е да има феърплей ", откровен е 43-годишният Иванов.

" В момента ние сме говорили с Крушарски, в случай че в Локомотив разберем за някой (замесен в корупция), уверен съм че този футболист повече няма да играе. Към всеки би трябвало да сме безкомпромисни. Независимо какъв брой тима има, постоянно ще се намерят негативи и позитиви. В Изпълкома би трябвало да бъдат всички или никой. Защото като са 3-4, всеки дърпа чергите към себе си, тъй като няма по какъв начин да няма някой, който да има пристрастия към своя тим. Не е значимо кой е индивидът, а каква концепция има. Не е значимо тъкмо по какъв начин се споделя. Също има значимост дали има бизнес проекти, само че в последна сметка е значимо какво ще предложи за развиването, какъв брой е самоуверен. Не за едни да си майка, а за други мащеха. ", посочи шефът.

" Много е значимо да създадем базата, с цел да можем да развиваме школата. При състояние, че имаме 12 тима на едно и също игрище, е доста мъчно да търсиш качество. В България има доста надарени деца. В последна сметка в днешно време уличния футбол го няма като в тогавашния тип с двата камъка. Имаше доста футболисти. Трупахме физически качества без да упражняваме на терена. В днешно време е доста значимо да имаме и положителни треньори, положителни условия за работа ", разкри възпитаникът на " чернобялата " школа.

" Не става въпрос за план на треньорите, а за качества. В България станаха прекомерно доста. Взимат някакъв лиценз. Отварят школа...Има 100 школи. Ние нямаме фрагменти, които да обучат децата. Това което си споделяме, Крушарски го сподели. Кметът Здравко Димитров ще направи всичко допустимо базата да се получи по този начин както желаеме, само че в последна сметка всички бюрократични спънки, забавят нещата. Ние в лицето на кмета имаме цялостната поддръжка ", приключи някогашният стрелец на Локомотив Пловдив. efbet Лига 30 кръг, четвъртък 9 юли  Локомотив (Пловдив) 20:30предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР