Спортният директор на ФК Царско село Иво Андреевски говори за

...
Спортният директор на ФК Царско село Иво Андреевски говори за
Коментари Харесай

Шефът на Царско село: Имаме потенциал за Първа лига!

Спортният шеф на ФК Царско село Иво Андреевски приказва за приключилия полусезон във Втора лига, за мястото на Царско село, упоритостите на отбора, също по този начин за идващия конгрес на БФС и трансформира ли се втородивизионният отбор в трамплин за треньорите.

- Г-н Андреевски, в каква степен сте удовлетворен от сезона досега?

- Няма по какъв начин да не сме удовлетворени – и аз, както и притежателят на тима господин Манолов, въобще всички които се занимаваме към този момент втора година с този план. Знаете, че още при започване на сезона афиширахме огромни упоритости, искахме да сме в челото на класирането и в последна сметка по средата на пътя може да бъдем повече от удовлетворени. Освен водач дружно с Ботев Вр, нашият отбор е най-резултатен досега, а Светослав Диков е корав водач в голмайсторската листа.

- Как виждате втората част на борбата?

- Като още по-трудна и оспорвана. Ние и Ботев сме се откъснали с по няколко точки от преследвачите, само че не трябва да бъдат отписвани Локомотив Сф, даже Монтана и Несебър. Ще подходим извънредно мобилизирано. Не предвиждаме някаква кой знае какъв брой сериозна селекция, ще подсилим състава с 2-3 нови момчета, имаме нужда, само че не повече. Отборът е сработен и това си проличава в представянето му.

- Какво мислите за работата на старши треньора Никола Спасов?

- Ето ви вест по отношение на този въпрос: преди дни в клуба пристигна доста добра оферта от чужбина за нашия ментор. Още при подписването на контракта с него, поехме и моралното обвързване, в случай че в миналото постъпи в клуба сходна оферта да не го задържаме. Много бихме желали Никола Спасов да продължи да работи в Царско село, да вкара тима в Първа лига, да реализира и там положителни триумфи с него, само че в случай че той реши, че желае да направи крачка в развиването си – няма по какъв начин да го спрем. Ние сме му извънредно признателни за свършената работа. Ако в последна сметка той замине за чужбина, то ще се окаже, че и втория ментор в скромната история на нашия отбор продължава да работи на открито – знаете, че Тошко Янчев е част от екипа на Стойчо Младенов в казахстанския му отбор. Оказва се, че ФК Царско село е нещо като трамплин за нашите треньори към задгранични клубове. Това може да значи единствено едно – тук се работи добре, основават се условия за добра работа и в случай че тя се реализира, то това бива забелязвано и отвън рамките на страната ни. И съм сигурен, че скоро това ще бъде годно и за играчите.

- В някои от последните домашен есенни мачове имахте повече аудитория от някои от мачовете в Първа лига? Как го обяснявате?

- Ами, по този начин е, факт. Ние не крием, че сме чисто нов, непретенциозен към този момент тим, само че ентусиастите ни се усилват. Логиката към този момент е следната – публиката ни е най-много формирана от децата от нашата футболна академия, от техните родители. Но последователно около тях стартират да идват и другари на родителите, другари на техните другари и по този начин кръгът се уголемява. Поради това дружно с господин Стойне Манолов даже обмисляме разширение на трибуните за пролетните мачове. Знаете, че нашият стадион изцяло дава отговор на условията на професионални мачове, имаме козирка, в този момент ще увеличим и потенциала. Ако за тези две години не виждаме никакъв интерес, то тогава защо да го вършим?

- Задава се конгрес на БФС, вие сте нов клуб – каква е позицията ви?

- Каквато и да е, ние сме просто един глас на този конгрес. Не знам дали нещата след него ще се трансформират към положително, само че сигурно трябват нови лица в ръководството. Ето да вземем за пример Наско Сираков – потвърдена фигура в българския футбол. Също и потвърдил се като началник. Мисля, че персона като Наско ще бъде потребна на президента – който и да е той. Колкото до сегашното управление на съюза – считам, че не Боби Михайлов е казуса, а част от неговото обграждане.

- Какво следва на ФК Царско село по време на паузата?

- Като удостоверение за професионалната работа в клуба и задачите, които сме си сложили, разумно ще опитаме да създадем добра зимна подготовка. Ще отидем за две седмици в Анталия, Турция. Тама сме възнамерявали няколко контроли, мисля че към този момент има сделка да срещнем отбора на Стойчо Младенов Кайсар. Пак дублирам, борбата през идващата пролет за влизане в Първа лига ще бъде яростна, би трябвало да сме на равнище, да бъдем готови. Затова е изцяло обикновено да подсигурим нужните условия за сходна подготовка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР