Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич даде обширно интервю, в

...
Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич даде обширно интервю, в
Коментари Харесай

Шеф в Байерн: Горди сме, че имаме най-добрия нападател, трябва да видим дали имаме пари да го задържим

Спортният шеф на Байерн Хасан Салихамиджич даде обстойно изявление, в което приказва за извоюваната купа, отпадането от Шампионската лига, Юлиан Нагелсман и бъдещето на Роберт Левандовски.

“Всички сме ядосани за отпадането в Шампионската лига, тъй като имахме огромен късмет. Без да желая да демонстрирам пренебрежение към другите тимове, само че в действителност считам, че имахме огромен късмет да спечелим шампионата тази година. В Испания не бяхме положителни. Поражението с 0:1 беше справедливо. Не успяхме да победим вкъщи. Това боли. Трябва обаче да гледаме напред”, стартира Салихамиджич пред Sky.

Шефът на баварците разяснява и претенциите на Борусия Дортмунд към съдията при снощната победа на неговия тим с 3:1, която подсигурява 10-а поредна купа на тима. „ Байерн просто беше по-добрият тим през вчерашния ден. Ако оставим съдийските решения настрани, ние бяхме по-добри и в двата мача през сезона против тях”.

„ Невероятно благополучен съм за Нагелсман и неговия екип, който за първи път стана първенец. Юлиан, едвам на 34 години, е най-талантливият млад треньор в света, съгласно мен. Взехме го, с цел да направи една ера в Байерн. Това е развой на образование, както за него, по този начин и за всички. Сътрудничеството ни е доста положително. Той е отзивчив и открит треньор. Приятно ми е да работя с него. Той живее за футбола. Играчите са наясно, че той има ноу-хау и всички са включени в процеса на създаване на отбор”, продължи босненецът.

Той разяснява и конкуренцията в Бундеслигата. „ Много почитаме Борусия Дортмунд. Разбира се, те са противник №1. Това, което се случва в Лайпциг и Леверкузен, е ужасно. Имаме потребност от това, имаме потребност от напън. Не желаеме постоянно да сме 20 точки пред останалите”.

Салихамиджич все отношение и за представянето на Лирой Сане, който постоянно е подложен на критика, че не се намира в добра форма. „ Лирой е необикновено надарен състезател, който има всички качества и психическа мощ. Трябва да се потвърди в този момент. Когато демонстрира добър език на тялото е добре за него, само че когато не го прави, не е. Не желая да виждам това от него. Говорихме по тематиката. Той има капацитет, само че желая да видя да го демонстрира на терена. Шефовете, треньорите, играчите – всички чакат той да избухне на терена. Трудно е да се каже за какво се показва под упованията. Надявам се, че ще се подобри”.

„ Левандовски? Естествено, че желаеме да го запазим. Той е високо скъп. Феновете го обичат. Той е най-скъпоплатеният в тима. Трябва да разгледаме финансовите си благоприятни условия и какъв брой пари имаме. Говорих с Лева. Ще приказваме и с неговия сътрудник. Той има контракт до лятото на 2023 година и имаме цялото време на света. Имаме най-хубавия нападател на света и се гордеем с това. Все още не сме преговаряли, само че това е, което ще вършим сега”, разгласи Брацо.

Той отговори с изрично „ Не” на въпрос дали Левандовски би могъл да бъде продаден, в случай че за него постъпи оферта от към 40 млн. евро през това лято от Барселона. „ Той има контракт до лятото на 2023 година”, добави спортният шеф на Байерн.

„ Спокойни сме за Нойер и Мюлер и договарянията с тях през последните седмици. Надявам се двамата да останат толкоз дълго, колкото им се играе футбол. Имахме доста положителни диалози. Те са основни играчи за нас”.

Брацо призна, че Байерн желае халфа на Аякс Райън Гравенберх. „ В договаряния сме с него. Не желая да изпадам в детайли”.

„ Павар, Упамекано и Ернандес играха доста добре като тройка в отбраната през вчерашния ден. Това ми дава вяра. Упамекано се усъвършенства доста в последните седмици. Съжалявам, че Зюле си потегля, само че би трябвало да гледаме напред. Никлас е страховит човек. Най-лошото за един клуб е когато състезател на тази възраст си тръгне със свободен трансфер. Опитахме всичко, само че нямахме парите, които той искаше, с цел да го задържим”, разяснява още шефът на Байерн.

„ Футболисти като Марк Рока и Омар Ричардс се нуждаят от повече игрово време. Трябва обаче да признаем, че Нагелсман първо искаше да завоюва купата. Твърдо уверен съм, че Рока може да бъде в титулярния състав на съвсем всеки тим от Бундеслигата”, добави Салихамиджич.

"Това, че играчи си потеглят със свободни трансферни, не е проблем единствено на Байерн. Дори Мбапе ще стане свободен сътрудник. Играчите, клубовете и сътрудниците би трябвало да намерят решения, в противоположен случай ще загуби футболът. Свободните прехвърляния вършат клубовете по-слаби. След пандемията това стана съвременно ", сподели още той.

"Халанд? Имаме най-хубавия нападател в света - Левандовски. Нямаме интерес към Халанд ", разгласи Салихамиджич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР