Спортният арбтражен съд в Лозана взе решение по делото на

...
Спортният арбтражен съд в Лозана взе решение по делото на
Коментари Харесай

Ексклузивно в Sportal.bg: КАС с безпрецедентно решение за ЦСКА-София – даде нареждане на ФИФА

Спортният арбтражен съд в Лозана взе решение по делото на Тенгариня против ЦСКА-София и ФИФА, научи извънредно Sportal.bg . Както е известно, някогашният футболист на банкрутиралия ЦСКА упорства ЦСКА-София да бъде приет за състезателен правоприемник на армейците, до момента в който от клуба настояват, че са някогашен Литекс.

Вече е ясно и решението на КАС. Съдът в Лозана връща делото на ДК на ФИФА и задължава дисциплинарната комисия да се произнесе дали ЦСКА-София е състезателен правоприемник на ЦСКА (б.а. както желае Тенгариня), някогашен Литекс (б.а. както твърди управлението на ЦСКА-София ) или нов клуб.

Sportal.bg разбра, че това е невиждано решение на КАС. До този миг ДК към ФИФА изрично отхвърляше да се произнася за спортното примство на клубовете. Сега обаче международната футболна централа е задължена от съда в Лозана и би трябвало да го стори.

Възможните варианти са две:

1. Тенгариня печели делото – тогава ЦСКА-София ще бъде приет за състезателен правоприемник на ЦСКА, само че ще би трябвало да изплати задълженията на армейците по делата във ФИФА и КАС.

2. ЦСКА-София печели делото – тогава алените няма да бъдат приети за правоприемник на ЦСКА и заради тази причина няма да са задължени да изплатят задълженията на армейците по делата във ФИФА и КАС.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР