Спортният арбитражен съд ще вземе окончателно решение по делото на

...
Спортният арбитражен съд ще вземе окончателно решение по делото на
Коментари Харесай

Спортният арбитражен съд решава по случая със Семеня на 26 март

Спортният трибунал ще вземе дефинитивно решение по делото на Кастер Семеня против Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) на 26 март.,,Панелът изслуша безусловно всички страни, специалисти и очевидци, дружно с президента на ИААФ Лорд Коу и Г-ца Семеня “, оповестиха от Спортния трибунал в свое изказване.,,Изслушването се организира в уважителна конюнктура по време на цялата седмица “, приключиха от съда.

Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Семеня ще се опита да завоюва делото против ИААФ и правилото, което се пробва да наложи асоциацията, а точно намаляването на тестостеронните равнища на женските спортисти. ИААФ счита, че Семеня и други спортисти от женски пол, при които се откриват разлики в половото развиване, имат незаслужено преимущество пред останалите заради по-високите си равнища на тестостерон, само че единствено в надпревари на 400 или 100 м.

Семеня дойде на чуването дружно с специалисти, които да обяснят позицията на лекоатлетката и да обезпечат доказателства на евентуалната отрицателни страни от физическа и психическа позиция за спортистите, които са принудени да намалят по натурален път тестостеронните си равнища посредством лекарства.

Предишните опити на ИААФ да контролират тестостеронните равнища в женските спортисти не съумяха да се осъществят след решение на Спортния трибунал през 2015, който одобри обжалването от страна на индийката Дуте Чанд, която получи възбрана за присъединяване в съревнование заради високите й равнища на тестостерон. Спортният трибунал съобщи тогава, че от ИААФ не са обезпечили задоволително доказателства за преимуществата, които имат спортистите с по-високи равнища на тестостерон по отношение на своите сътрудници, като от асоциацията настояват, че в този момент разполагат с такива. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР