Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана увеличи наказанието на италианската

...
Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана увеличи наказанието на италианската
Коментари Харесай

Носителка на 5 титли от Шлема с 10-месечно наказание за допинг

Спортният трибунал (КАС) в Лозана усили наказването на италианската тенисистка Сара Ерани от 2 на 10 месеца поради допинг. Тя ще би трябвало да заплати и санкция в размер на 4 хиляди швейцарски франка.

Вицешампионката от " Ролан Гарос " през 2012 година и някогашна номер 5 в света даде позитивна проба за летрозол - препарат, който се употребява при лекуване на рак на гърдата, по време на извънсъстезателен тест на 16 февруари предходната година.

От КАС одобриха обяснението, че субстанцията е поета инцидентно от тенисистката по време на фамилна колекция при майка й, която употребява лекарство с летрозол. Но Арбитражът реши, че Ерани въпреки всичко носи " дребна виновност " за позитивния тест, защото не е била задоволително деликатна в обстановката, поради което усили наказването й.

Италианката, която има пет трофеи от Големия шлем на двойки, заема 72-ото място в международната класация на сингъл сега.

Ерани изтърпя първите два месеца от наказването през септември и октомври предходната година, а останалите осем месеца стартират да текат от 8 юни и тя ще може да играе още веднъж на 8 февруари 2019 година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР