Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана потвърди наказанието от две

...
Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана потвърди наказанието от две
Коментари Харесай

Антъни Иванов пред БНТ: Получих разрешение да плувам на държаното първенство

Спортният трибунал (КАС) в Лозана удостовери наказването от две години на Антъни Иванов поради нарушена антидопингова процедура. Информацията бе обявена от Българския олимпийски комитет.

Пред Българска национална телевизия, обаче, плувецът опроверга това решение и съобщи, че на следващия ден ще взе участие на държавното състезание на басейн „ Диана “.

„ Решението не е ново, просто решението падна. Ще мога да се състезавам на следващия ден на републиканското състезание. Това да бъде оповестена по-ранната информация допускам се дължи на хора, които не могат да си затварят устата. Ние чакахме финалното решение, което ми дава правото на следващия ден да плавам. Това знам към този момент “, съобщи Иванов пред Българска национална телевизия.

Часове преди Антъни да каже това . Пред Българска национална телевизия това удостовери и Теодора Златева – ръководител на Дисциплинарната комисия към БОК.

„ На 26 юни БОК бе известен на имейл, че по проблема а Антъни е открито решение на КАС, с което е сложено в действие решението на ДК към БОК спортистът да бъде осъден с отнемане от спортни права за интервал от две години. Решението влиза в действие в деня на уведомяването му, защото то е дефинитивно и предстои на оборване във входа на инстанционен надзор. Нямаме съобщение, че наказването на Иванов отпада “, сподели от своя страна Златева за публичната телевизия.

Юридическият съветник на Иванов – Георги Градев, изясни за какво има разминаване в двете позиции.

„ Аз не знам каква информация имате или нямате, не мога да разясня БОК, мога да разясня позицията на Антъни Иванов. Нашата позиция е, че няма решение с претекстове, което да е влезнало в действие. Когато има такова и забележим претекстовете, тогава страните би трябвало първо да се произнесат, чак тогава може БОК да уведомява някоя от страните. В случая БОК без да има каквато и да е информация, са пуснали известие, което не кореспондира с истината, както ще се види на следващия ден, когато Антъни ще плува на държавното състезание “, съобщи Градев.

„ Аз няма да се предам. Дори и решението да остане в действие, даже и да имат тази моментна победа, след година, две или три, аз отново ще съм тук и ще бъда най-хубавият плувец. Няма различен настоящ български плувец със седем следващи финала на международни шампионати “, приключи Антъни Иванов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР