Спортният арбитражен съд (CAS) отклони молбите на 47 руски спортисти

...
Спортният арбитражен съд (CAS) отклони молбите на 47 руски спортисти
Коментари Харесай

Спортният арбитраж отряза 47 руснаци от игрите

Спортният трибунал (CAS) отклони молбите на 47 съветски спортисти и треньори да вземат участие на започващите през днешния ден 23-и зимни олимпийски игри в ПьонгЧанг. Това разгласи на специфичен брифинг в ПьонгЧанг Матьо Риб, общоприет секретар на CAS. Сред ощетените са биатлонист №1 на Русия Антон Шипулин, 6-кратният олимпийски първенец по шорттрек Виктор Ан и Сергей Устюгов, ски тичане.

В хода на делото съдът е разгледал и разучил критериите от които Международния олимпийски комитет (МОК) се е управлявал при поканата на съветски спортисти за игрите в ПьонгЧанг. Така съгласно CAS критериите които са оповестени от МОК не могат да се смятат за неприемливи, по този начин както замразяването на участието Руския олимпийски комитет в МОК и допускането съветски спортисти до присъединяване в игрите по олимпийски байрак на за опазване на салдото и в полза на обособени спортисти от Русия. CAS заседава по случая в състав Керъл Робъртс (Канада - председател), Бернхард Велтен (Швейц) и Сали Стигъл (Авсл).

Въпреки това решение от през днешния ден присъединяване на игрите на 23-ата олимпиада ще вземат 169 съветски спортисти, които са получили самостоятелни предложения от МОК. Кънкобегачката Олга Граф, която също получи покана, само че се отхвърли от присъединяване.

Молбата до CAS бе от 32-а съветски спортисти не получили покана от МОК, а също по този начин от други 13 и двама треньори от които по-рано през 2018-а Спортният артитражен съд смъкна пожизненото наказване за безучастие на олимпиади от МОК.

От МОК оповестиха, че приветстват решението на CAS, тъй като единствено по този начин се поддържа битката с допинга.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР