Спортните съоръжения за Олимпийските игри в Токио следващото лято са

...
Спортните съоръжения за Олимпийските игри в Токио следващото лято са
Коментари Харесай

Токио е почти готов със съоръженията за Игрите

Спортните уреди за Олимпийските игри в Токио идващото лято са съвсем изцяло подготвени, цели осем месеца преди началото на Игрите в японската столица. Подготовката на домакините за най-голямото спортно събитие в света навлиза в последна фаза, като елегантния плувен център в града е приключен на 90 % и съгласно уредниците ще бъде подготвен по график в края на февруари.

Залите за волейбол и баскетбол в инвалидни колички са 98 % подготвени, като остава само да се боядиса подът. Организаторите също по този начин оповестяват, че работата по всички уреди, които се строят или обновяват за Олимпиадата, върви по график и няма да има закъснения. Това включва и най-ключовото място за Токио 2020 - Националният стадион, по който строителните действия завършиха предходната седмица.

"Остава единствено да се довърши част от интериора и козирката, както и офис оборудването в постройката ", съобщи Дайшу Тоне, шеф на Плувния център. Характерна линия върху доста от оборудванията, които се строят за Олимпиадата, е използването на дървен материал. За градежа на "Ариаке Арена ", където ще се организират волейболните мачове, са употребявани 88 кубически метра дървесина, като по-голямата част е от Япония. Плувният център, който коства 523 милиона $, ще бъде последната приключена постройка за Токио 2020.

Олимпийските игри идващото лято ще се проведат от 24 юли до 9 август. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР