Спортните клубове да получат двойно увеличение на бюджетите си за

...
Спортните клубове да получат двойно увеличение на бюджетите си за
Коментари Харесай

Спортните клубове с двоен бюджет през 2021 г

Спортните клубове да получат двойно нарастване на бюджетите си за 2021 г от Министерството на младежта и спорта. Това заяви в Русе министърът на спорта Красен Кралев. Едно от най-слабите звена в спортната ни система е хроничното недофинансиране на спортните клубове. До момента те получават от държавния бюджет 6,5 млн. лв.. За 2021 година предвиждаме средствата да са 13 млн. лв., като се резервира системата за оценяване на клубовете. 
Той изясни, че сумите, които спортните клубове са получили през тази година, ще се усилят два пъти през 2021 година. Например, клуб, който е имал дофинансиране 10 000 лв., следващата година ще получи 20 000 лв..
" Мисля, че това е доста сериозна помощ за българския спорт. Спортистите се коват точно в клубовете. Тенденцията е през идните години да се усилват средствата за клубовете ", съобщи Кралев.
Той разяснява, че това е една от подхванатите ограничения за възстановяване положението на българския спорт.. Министърът сподели още, че бюджетите на спортните федерации се резервират същите.
" Въпреки че ще имат съществени спестявания от неналичието на интернационален състезателен календар, а и на български, тази сума, която образува съвсем 25 % от бюджетите им, ще бъде напълно ориентирана към подготовката на спортистите ", сподели още спортния министър.
Друга подхваната мярка е да се освободят спортните клубове от наеми за парцелите, благосъстоятелност на Министерството на спорта, в интервала на изключителното състояние. Кралев изясни, че министерството има доста ясна стратегия за рестартиране на българския спорт незабавно след разпределяне на противоепидемичните ограничения.
По-рано денем министър Кралев инспектира ремонтните действия на футболно игрище в Габрово (на снимката).  Кралев, кметът на града Таня Христова и шефът на “Общински спортни парцели ” Росица Бакърджиева посетиха спортния комплекс “Христо Ботев ”. Там се прави замяна на изкуствената тревна настилка на едно от помощните стадиони. Проектът е на стойност 238 763, 23 лева и е напълно финансиран от ММС за модернизиране на спортната база и привеждането й в сходство с националните и интернационалните стандарти.

         Теренът, който е със общоприети размери, ще бъде затревен с най-голям клас настилка, утвърдена от FIFA, която ще дойде от Италия. Ще бъдат инсталирани и нови футболни порти.

         Игрището на състезателен комплекс “Христо Ботев ” се употребява целогодишно за тренировки от отбора на “Янтра ” Габрово, който през тази година се завърна измежду експертите. От идващия сезон локалният тим ще играе във Втора лига на България. На него заниманията си организират и играчите от детско-юношеската школа. Игрището се употребява и за публични срещи при подрастващите, шампионати и разнообразни спортни прояви на локално и национално равнище.

         Очаква се ремонтните действия да приключат при започване на месец юни.

В Русенско Кралев посети няколко спортни обекта, за ремонта на които са отпуснати пари от страната. Той е инспектирал построяването на многофункционалната спортна зала в град Бяла. Стойността й е 3 млн. лв.. От тях 1,8 млн. лв. са отпуснати от страната, а 1,2 млн. - от общината. 

В Русе се ремонтира залата по повдигане на тежести в състезателен комплекс " Ялта ". За нея са отпуснати 110 000 лв.. Друг обект е физкултурен салон в учебно заведение. Той се реконструира с 260 000 лв. и ще бъде в интерес на русенския бокс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР