Спортните канали на А1 ще излъчат битката между двама от

...
Спортните канали на А1 ще излъчат битката между двама от
Коментари Харесай

Боксовата среща между Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши пряко по MAX Sport 2

Спортните канали на А1 ще излъчат борбата сред двама от най-известните и титулувани боксьори в историята – Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши. Демонстрационната среща ще се излъчва директно в ранните часове на 29 ноември от Калифорния, а българските почитателите на бокса ще могат да я следят само по MAX Sport 2.

Майк Тайсън, който е на 54 години, е един от най-страховитите боксьори в тежка категория. Той доминираше в края на 80-те години и стана най-младият първенец в историята. Стилът на Железния Майк се отличава с брутална мощ на удара, която му оказа помощ да реализира 37 победи без нито една загуба на професионалния кръг. След това сервира една от най-големите изненади в историята на спорта, когато беше нокаутиран от Джеймс „ Бъстър “ Дъглас в Токио през 1990 година.

Тайсън остана звезда даже след годините, прекарани в пандиза, където излежа присъда за обезчестяване. Въпреки това той регулярно привличаше вниманието върху себе си и то в отрицателна светлина. Два пъти ухапа по ухото Ивендър Холифийлд през 1997 година, а при последния си мач като експерт демонстративно спря да се бие против ирландеца Кевин Макбрайд.

Рой Джоунс-младши, който е на 51 години, беше избран за най-хубавия боксьор на 90-те години от списание „ Ring”. В най-хубавите години от кариерата си, той показваше зашеметяващи комбинации, скорост и отбрана, до момента в който постоянно се перчеше на противниците по време на срещите. Джоунс влиза в историята и като боксьорът спечелил четири международни трофеи в четири разнообразни категории – междинна, супер междинна, полутежка и тежка. През първите си 50 мача като експерт Джоунс записва единствено една противоречива загуба – дисквалификация от Монтел Грифин, която той отмъсти с победа в първия рунд при идната им среща.

Боксовата среща сред Тайсън и Джоунс-младши ще бъде демонстрационна и няма да се води като професионален мач. Тя ще бъде в границите на 8 рунда по три минути, без съдии и с малко по-големи ръкавици от нормално - 12 унции. Въпреки това двамата боксьори размениха много остри реплики и се заканиха, че ще търсят привършване на срещата с нокаут.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР