Спортните журналисти на "Дарик радио" повече няма да работят за

...
Спортните журналисти на "Дарик радио" повече няма да работят за
Коментари Харесай

Спортните журналисти на Дарик напуснаха Гонг заради редакционна намеса

Спортните публицисти на "Дарик радио " повече няма да работят за уеб страницата "Гонг " (Gong.bg), който неотдавна е благосъстоятелност на предприемача Кирил Домусичев. Предаването им към този момент няма да се споделя "Спортно шоу "Гонг ", а "Спортното шоу на Дарик радио ".
Водещият на предаването Томислав Русев изясни в ефира на "Дарик радио ", че главната причина за решението е, че публицистите са усетили "първите признаци на публицистична интервенция ".
Освен това от екипа на предаването са солидарни с техния сътрудник и досегашен основен редактор на "Гонг " Николай Александров. Той е прочут почитател на ЦСКА и поддържа ръководения от Гриша Ганчев "ЦСКА-София ". Ганчев от своя страна е в спор с Домусчиев по футболна линия.
Ники Александров резервира безмълвие при раздялата с "Гонг ", само че се допуска, че "червените " му пристрастия са изиграли роля за нея.
От екипа на предаването прецизираха, че няма да има смяна в метода, по който отразяват информацията към "Лудогорец ", който също е благосъстоятелност на Домусчиев.
"Гонг " беше част от договорката, с която Домусчиев закупи Нова тв и пакета медии на "Нетинфо ". Сайтът беше основан преди повече от 12 години от екипа публицисти, които в този момент са принудени да сменят името на предаването си.
Русев заяви, че приключва и договорът за влога "Без бутонки ", който се продуцираше от "Нетинфо ".
"Спортният екип на "Дарик радио " стопира всякакво публицистично присъединяване в спортния уебсайт Gong.bg. Правим го по няколко аргументи. Първата е безспорна взаимност с Ники Александров, който напусна спортния уебсайт Gong.bg. Няма да го карам да каже съответните претекстове, тъй като има контракт за конфиденциалност. Много адвокати ще слушат това наше издание. Така че няма да наливаме вода в тяхната мелница ", сподели Томислав Русев.
"Основният претекст да спрем да оказваме помощ на цивилен контракти, както бяхме до момента, е че забелязахме първите признаци на публицистична интервенция, каквато нашият екип не понася по никакъв метод и не е търпял в никакъв случай. Можем да влизаме в доста детайлности, само че няма да го създадем в този момент. Ако се наложи след това ще имаме доста мотиви да приказваме за това си решение. Много наши другари остават на работа в Gong.bg и ние ще запазим другарските си колегиални връзки с тях. Пожелаваме им лека работа и триумф, ние постоянно ще си обичаме този уебсайт, тъй като ние си го създадохме, ние си го обгрижвахме и ще си го одобряваме като наш. Спортният екип на "Дарик радио " в никакъв случай и по никакъв метод не е търпял и най-малка интервенция във вижданията по какъв начин да наподобява нашият артикул. Затова благодарим и на Радосвет Радев (собственикът на "Дарик " - бел.ред.), който ни търпи 26 години и половина да приказваме това, което желаеме ", добави спортният публицист.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР