Спортните и фитнес зали у нас са сред най-засегнатите от

...
Спортните и фитнес зали у нас са сред най-засегнатите от
Коментари Харесай

Спортните и фитнес зали съкращават служители, браншът настоява за Закон за фалитите


Спортните и фитнес зали у нас са измежду най-засегнатите от ограниченията на държавното управление за превъзмогване на коронавирусната рецесия. Всички зали са затворени и приходите са нулеви. Това сподели Петър Ангелов, ръководител на Българската асоциация за здраве и фитнес, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

Ангелов означи, че фитнес залите у нас са сред 800 и 900, а в промишлеността заетите са към 50 хиляди души.

“Има огромно незнание какво да се прави, компаниите ще се окажат принудени да освободят служители”, уточни той.

Според госта ограниченията на държавното управление за опазване на заетостта (т.нар. скица 60 на 40, при която страната ще поеме 60% от заплатите в засегнатите фирми) са извънредно неефективни. Причината е, че след заплащането на осигуровките към страната от страна на работодателите и чиновниците, дейно ще останат под 20% от въпросните обезщетения.

“Ако тези огигуровки се поемат от страната, тогава помощта ще е в действителност 60 на 40 и това ще е автентичен тласък работодателите да задържат чиновници. В момента не става въпрос за отвращение, става въпрос за невъзможност”, означи Ангелов.

Той прикани и да се обърне внимание на Закона за банкрутите, като уточни, че в този момент е моментът да се одобри един същински подобен закон.

“Много хора ще бъдат принудени да банкрутират в тази обстановка. Трябва да им се даде опция по-късно отново да се върнат в предприемачеството. Това е нещото, което ще ни извади от кризата”.

Според Ангелов по-важният въпрос е какво ще се случи, откакто отшуми медицинският аспект на рецесията.

Той уточни, че при удължение на ограниченията несъмнено ще се стигне до банкрути и затваряния на фитнес зали, а с цел да бъде предотвратено това е нужна спомагателна помощ от страната, както и даването на нисколихвени или безлихвени заеми.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР