Спортни занимания за любители и професионалисти ще се провеждат от

Спортни занимания за любители и професионалисти ще се провеждат от ...

Във Варна започва спортната част на фестивала FUNCITY+.

Спортни занимания за любители и професионалисти ще се провеждат от 14 до 18 август на пет локации в град Варна. Част от направлението са две съпътстващи инициативи.

Във второто за 2019 година направление на фестивала FUNCITY+ варненци имат възможност да посетят и да участват в поредица от спортни събития. Организаторите са предвидили занимания както за професионалисти, така и за любители. В предварително обявената програма са посочени пет локации в града, в които ще се провеждат активностите: Входът на Морската градина, Слънчевият часовник, Кривото дърво, Паметник Пантеона, Стълбите на Летния театър.

Част от програмата на фестивала е "Varna Foosbal Open" - международен турнир по джага, който се провежда за четвърта поредна година. По този повод в периода между 16 и 18 август в морската ни столица ще се съберат участници от България, Англия, Германия, Сърбия, Румъния и Индия. Ще се проведе демонстрация под формата на приятелска среща между националните отбори на България и Румъния. През тази година националният отбор на България спечели Световната купа в група "Б" на първенството в Испания. Купата ще бъде изложена във Варна, за да могат всички желаещи да се снимат с нея.

Представителите на този спорт са предвидили, за първа година, провеждането на Provitech-IT LIGA. Това е отборно състезание за IT-специалисти.

Могат да бъдат посетени още две състезания по скейтборт и БМХ, да бъде наблюдавано или да се реализира участие в свободно каране и най-добри трикове.

Програмата на направлението включва разнообразни активности - от занимания по йога през акробатичен рокендрол до силови спортове като ММА и бойни изкуства.

Източник: sportal.bg