Спортни обувки с текстилна част, произведена от 100% рециклирана пластмаса

...
Спортни обувки с текстилна част, произведена от 100% рециклирана пластмаса
Коментари Харесай

Спортни обувки от 100% рециклирана пластмаса представя Lidl

Спортни обувки с текстилна част, създадена от 100% рециклирана пластмаса влизат в гамата на личната фешън марка на Lidl -  Crivit

25% от инвестиции в моделите текстил е от остарели пластмасови (PET) бутилки, събирани от плажове и крайбрежни региони, което предотвратява попадането им във водните басейни.

За направата на един чифт от тези новаторски обувки са нужни сред 11 и 16 пластмасови бутилки, а рециклираният материал се характеризира с висока резистентност на гънки и непоклатимост на размерите. Влакната от рециклирана пластмаса всмукват малко вода и съхнат бързо.

Обувките са създадени в дамски, мъжки и детски вид в разнообразни цветове и от 20-ти юли ще бъдат налични във всички магазини на веригата.

Модните продукти, основани на правилата на кръговата стопанска система са част от дълготрайната международна еко стратегия на групата Шварц - REset Plastic, ориентирана към избягване и понижаване използването на пластмаса, в това число смяна на опаковки, преработване, начинания, свързани с почистването на водни басейни, и създаването на нововъведения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР