Спортни клубове и състезатели по целия свят изразиха съпричастността си

...
Спортни клубове и състезатели по целия свят изразиха съпричастността си
Коментари Харесай

Спортисти от цял свят скърбят за жертвите в Барселона

Спортни клубове и състезатели по целия свят показаха съпричастността си към фамилиите на жертвите на кървавия атентат в Барселона. Снощи бял миниван се вряза в голяма навалица на известния бул. " Ла Рамбла ". Шофьорът е умъртвил минимум 13 души, а над 80 са ранени. Той е избягал и към момента се търси. " Ислямска страна " пое отговорност за злокобното нахлуване.

" Шокирани сме от офанзивата в нашия град. Мислите ни са с жертвите, техните фамилии и всички жители на Барселона ", написаха едноименният футболен клуб на формалния си профил в " Туитър ".

Другият каталунски отбор "Еспаньол " също изрази съпричастността си, както и съвсем всички клубове в Испания. Лионел Меси и Кристиано Роналдо се оповестиха срещу терора и обявиха, че светът е по-сплотен от всеки път и тероризмът няма да победи.

" Искам да кажа, че съм изцяло погнусен от всички сходни актове на принуждение. Ние няма да се предадем. Онези от нас, които желаят да живеят в кротичък свят без ненавист, в който уважението и толерантността образуват основата на нашето общуване, са доста повече ", написа Меси.

Рафаел Надал също поддържа фамилиите на починалите, като написа, че цялата му обич и религия е с тях в сложния миг. Матадора смени фотографията на корицата си с корта в Барселона, кръстен на негово име, на който има черна лента, съобщи Sporta.bg.

Двубоите от първи кръг от испанските шампионати ще стартират с минута безмълвие, а играчите ще носят черни ленти. Испания разгласи тридневен печал в памет на жертвите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР